Oslo 20170905. Statsminister Erna Solberg (H) under Høyres skolevalgvake på Høyres Hus tirsdag kveld. Foto: Pernille Nielsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den borgerlige siden får knappest mulig flertall i den siste meningsmålingen før valget som TV 2 har fått gjennomført.

To døgn før valglokalene stenger, viser den siste målingen Kantar TNS har laget for TV 2 at det er knappest mulig flertall for de fire borgerlige partiene.

I målingen er Venstre igjen over sperregrensen på 4 prosent. Partiet går fram med 0,8 prosentpoeng til 4,6 prosent og sikrer dermed flertall for de borgerlige partiene. Kristelig Folkeparti er også over sperregrensen med 4,4 prosent (+ 0,1).

Høyre går fram 0,4 prosentpoeng til 23.8 prosent, mens Fremskrittspartiet går som den eneste borgerlige partiet noe tilbake med 0,6 prosentpoeng og ender med en oppslutning på 14,6 prosent.

Hvis disse tallene skulle vært resultatet ved mandagens valg vil de borgerlige partiene få et knappest mulig flertall med 85 mandater, mot opposisjonens 84.

I målingen hvor hele 2.998 personer er spurt går Arbeiderpartiet tilbake 0,5 prosentpoeng til 28,1 prosent. De Grønne, som i likhet med Venstre er blitt utpekt som mulige vippeparti for utfallet av hele valget, faller under sperregrensen med 0,1 prosentpoeng til 3,9 prosent.

Senterpartiet går også tilbake 0,3 til 10,2 prosent på målingen, mens SV er det eneste partiet i den rødgrønne blokken som øker med 0,1 til 5,6 prosent. Andre partier og lister får en tilslutning på 1,7 prosent.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]