En ung kvinne med facebook logo på øyet. Avhengighet. Sosiale medier. The presence of social media. Foto: Jan Haas / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT
Del saken
 • 655
 •  
 •  
 •  
 •  

Dersom man kun følger “normale” medier (Aftenposten, VG, Dagbladet, NRK, TV2, DN), får man ikke nødvendigvis med seg alt som skjer. Disse “normale” mediene tilbakeholder vesentlig informasjon. Iblant presenterer de direkte løgner.

Eksempler på sistnevnte:

– CNNs anklager om at Trump hadde deltatt i en orgie i Russland var usant

– 3 av de som jobbet for CNN har trukket seg etter å ha kommet med usanne påstander som Trumps tilknytning til Russiske myndigheter

– TV2s nyhetsoppleser fortalte at Donald Trumps sønn hadde hatt et møte med en representant for russiske myndigheter.

Mediene forteller ikke alltid sannheten.

Det som verre er, er den systematiske ventreorienterte propagandaen som tilsynelatende skjer fra både utenlandske og norske mediehus:
Fortielse av alvorlige seksuelle angrep mot mindreårige. Fortielse av menneskehandel.
Unøyaktig og politisert gjengivelse av saker som omhandler innvandring, islam, klima, generell politikk, historie.

På alle viktige områder har de fleste norske medier sviktet sin rolle som den fjerde statsmakt. De fremstår som promotører for flertallet og den rådende mening. Er det dette som kalles å være en “vaktbikkje?”

Aftenposten har videre slått seg på brystet ved å si at de promoterer meninger fra alle hold. Likevel har de konsekvent refusert innlegg fra enkelte partier, til fordel for alle mulige andre innspill. Partiet DLF f.eks har blitt omtrent konsekvent blokkert av Aftenposten, noe som har gjort det vanskelig for partiet å nå igjennom med sine synspunkte, om de så er riktige eller gale.

Jeg ville anmode folk om å lese på alternative nettsteder, ved siden av de “normale”. Ikke alt som står på alternative nettsteder er riktig, selvsagt, men skal man opplyses, blir man nødt til å vite hva motparten mener. En kombinasjon av de vanlige og de “uvanlige” nettstedene, kan gi en innsikt som er sterk.

Vi står nå i fare for å miste disse alternative nettkildene, idet internett overtas av makthaverne. Dette er iferd med å skje.
Merkel er f.eks i samarbeid med Facebooks Zuckerberg, angående sensur av Facebook. Dette er ikke det siste initiativet som er igang for å sensurere internett – det er et av de første.

Ytringsfriheten er faktisk i fare. Vil anmode alle om å lese litt på alternative nettsteder, ikke fordi de har 100% rett, men fordi de gir en annen vinkling på saker.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 655
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]