Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo forsvarer egen by. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Lørdag ettermiddag la FrPs Christian Tybring-Gjedde ut et bilde av Arbeiderpartiets valgbod i Spikersuppa. På bildet er valgboden knapt synlig, det som fanger oppmerksomheten er antallet somaliske kvinner. Tybring-Gjedde sier lite om bildet, men i kommentarfeltet blir debatten hissig, og bildet fungere som en slags Rorschach-test (blekkflekker hvis fortolkning skulle gi psykologer nyttig informasjon).

For innvandringsmotstandere blir bildet tolket som bevis på at Arbeiderpartiet har solgt Norge til utlendinger. En gang var de Arbeiderpartiet, nå er de muslimpartiet.
For innvandringstilhengere blir bildet tolket som bevis på at Tybring-Gjedde er en rasist.
Bildet skal ha vært av nye landsmenn på tur med voksenopplæringen.

Venstrevridde Filter Nyheter, mest kjent for å ha hevdet at alt går bra i Sverige, koker hurtig sammen en suppe om hvor høyreekstremt bildet er. Et bilde av en valgbod er altså høyreekstremt. I seg selv. Smak litt på den konklusjonen. Så opphisset ble stemningen at Tybring-Gjedde måtte slette bildet.

Kanskje vi nå kan snakke litt om hvorfor bildet ble fortolket som det ble? For det første så vet vi at blant ikke-vestlige innvandrere så stemmer omtrent 60 prosent Arbeiderpartiet, tallet stiger til 80 prosent hvis vi ser på muslimske innvandrere. Vi vet dessuten at Arbeiderpartiet deler ut valgbrosjyrer på urdu, og at Raymond Johansen nå tar turen til moskeene for å få muslimer til å stemme på Arbeiderpartiet. Høyere valgdeltakelse blant innvandrere er gull, for Arbeiderpartiet.
Allerede i dag så er nesten hver tredje stemmeberettigede innvandrer, eller barn av innvandrere, og Oslo er på vei til å bli en muslimsk by skal vi tro enkel prosentregning anvendt på SSBs-befolkningsfremskrivninger.

Den som ikke tror det stemmer, er for lite på Grønland eller i Groruddalen, eller vil ikke forstå det. Flere muslimer betyr flere stemmer til Arbeiderpartiet. Med mindre nordmenn forlater Arbeiderpartiet enda hurtigere enn muslimene strømmer til det.

Det Tybring-Gjeddes kritikere dermed glemmer er at innvandringsmotstanderne saklig sett faktisk har rett: Muslimer stemmer på Arbeiderpartiet. Arbeiderpartiet omfavner islam, Støre skyter på redaktører som publiserer tegninger av Muhammed, taler i moskeene, ønsker god Eid, og deler ut brosjyrer til et norsk stortingsvalg på fremmede språk. Mennesker som ikke kan orientere seg på norsk i Norge er blitt en viktig gruppe ved norske valg.

Den norske arbeiderklassen stemmer FrP, og for Ap er det offentlige ansatte og innvandrere i skjønn forening. Bildet Tybring-Gjedde la ut er altså helt presist. For presist til at Arbeiderpartiet kunne la det bli stående, da får man heller skyte på Tybring-Gjedde.

Marianne Marthinsen, kanskje vår neste finansminister fra Ap, var blant dem som ble forbannet. Kanskje hun også blir litt forbannet når hun forstår hva innvandringen koster norske skattebetalere?

Men den som ikke synes det er så lurt at Oslo blir muslimsk, bør vurdere å stemme på Tybring-Gjedde.

Godt valg!