Molde 20090930. Professor Frank Aarebrot mener at norske ordførere må slutte å snakke om at de må få overført mer penger fra Oslo. – De må i stedet begynne å snakke om at de skal ha pengene tilbakeført fra Oslo. Kommunene på Vestlandet skaper 70 prosent av nasjonalformuen og får bare 20 prosent tilbake, sier Aarebrot Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En fantastisk formidler som skapte entusiasme for kunnskap, sier rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen om avdøde Frank Aarebrot.

– Kunnskap har størst verdi når den deles raust. Det gjorde Frank. Han skapte begeistring hos studenter ved universitetet i flere tiår og bidro også til at universitetet fikk flere studenter ved sine mange skolebesøk, sier Olsen til NTB.

Rektoren forteller at bunken med invitasjoner til små og store arrangementer alltid var høy på Aarebrots skrivebord.

– Han var ikke vond å be og stilte velvillig opp så langt det var mulig, sier Olsen.

Aarebrot holdt sin siste formelle forelesning tidligere i år, etter 40 år ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen. Han døde lørdag kveld, 70 år gammel.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]