Syrian pro-government forces hold a position near the village of al-Malihah, in the northern countryside of Deir Ezzor, on September 9, 2017, during the ongoing battle against Islamic State (IS) group jihadists. Syrian troops broke the Islamic State group's siege of the eastern Deir Ezzor military airport, dealing a new blow to the jihadists who were facing a new offensive from US-backed fighters elsewhere in the province. / AFP PHOTO / George OURFALIAN
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter den syriske hærens inntog i Deir Ezzor by, begynner amerikansk-støttede anti-IS styrker og den syriske hæren og dens allierte å stå farlig nærme hverandre. Samtidig forbereder 6000 IS soldater seg på et siste slag i områdene mellom Syria og Irak. Det sies at en hurtig kollaps av de resterende IS-styrkene vil kunne fremskynde en konfrontasjon mellom USA og Iran, ettersom begge sider ønsker å kontrollere viktige knutepunkter i grensetraktene mellom Syria og Irak.

Amerikanerne vurderer nå å utvide samarbeidet med Russland for å unngå potensielle sammenstøt, men risikoen for videre eskalering er ikke ubetydelig: ”Russland og USA jobber med å skape konfliktfrie soner og prøver å unngå en større krig. Det er derimot ikke sikkert at Assad og Iran er interesserte i slike løsninger,” sier Midtøsten-eksperten Ahmad Majidyar fra Middle East Institute som studerer iranske militære bevegelser i regionen.

For å lese mer, se:

Al Monitor. US looks to Russia to avoid run-ins with Syrian troops in Deir ez-Zor, 8 september 2017.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]