USA ser til Russland for å unngå sammenstøt med syriske tropper i Deir Ezzor

PHOTO / George OURFALIAN

Etter den syriske hærens inntog i Deir Ezzor by, begynner amerikansk-støttede anti-IS styrker og den syriske hæren og dens allierte å stå farlig nærme hverandre. Samtidig forbereder 6000 IS soldater seg på et siste slag i områdene mellom Syria og Irak. Det sies at en hurtig kollaps av de resterende IS-styrkene vil kunne fremskynde en konfrontasjon mellom USA og Iran, ettersom begge sider ønsker å kontrollere viktige knutepunkter i grensetraktene mellom Syria og Irak.

Amerikanerne vurderer nå å utvide samarbeidet med Russland for å unngå potensielle sammenstøt, men risikoen for videre eskalering er ikke ubetydelig: ”Russland og USA jobber med å skape konfliktfrie soner og prøver å unngå en større krig. Det er derimot ikke sikkert at Assad og Iran er interesserte i slike løsninger,” sier Midtøsten-eksperten Ahmad Majidyar fra Middle East Institute som studerer iranske militære bevegelser i regionen.

For å lese mer, se:

Al Monitor. US looks to Russia to avoid run-ins with Syrian troops in Deir ez-Zor, 8 september 2017.

 


Publisert: sep 10, 2017 @ 11:01 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.