Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Amerikanskstøttede styrker i Syria har erobret store områder fra IS i Deir al-Zor-provinsen. En eksilgruppe melder at de nærmer seg provinshovedstaden.

Den oljerike Deir al-Zor-provinsen grenser mot Irak og regnes som strategisk viktig for både den USA-støttede gruppa Syrian Democratic Forces (SDF) og russiskstøttede regjeringsstyrker.

SDF kunngjorde lørdag at de hadde startet en offensiv for å drive IS ut fra området øst for elva Eufrat, som deler provinsen i to. Gruppa består for en stor del av syriske kurdere, og den er også i gang med en offensiv for å erobre IS’ såkalte hovedstad Raqqa. IS har kontrollert store deler av provinsen siden 2014.

SDF-krigere hadde søndag erobret store områder nordøst i provinsen, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som følger krigen gjennom et nettverk av kilder og aktivister inne i det krigsherjede landet.

– De har tatt kontroll over en bakketopp 7 kilometer fra Eufrats østre bredd, rett over elva fra Deir al-Zor by, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman. Han føyer til at området som nå er erobret ikke er tett befolket, noe som har gjort framrykkingen enklere.

Den internasjonale koalisjonen mot IS, SDF, den syriske regjeringen og Russland er blitt enige om demarkasjonslinje nordøst i Syria for hindre sammenstøt mellom partene. Regimestyrkene var søndag i kamp med IS-opprørere sørvest for byen, og de forbereder seg på å rykke inn i nabolag kontrollert av ekstremistgruppa, ifølge SOHR.

Hizbollah-kontrollerte medier melder at syriske regimestyrker nå har sikret seg kontroll over hele veien mellom Deir al-Zor og Damaskus for første gang på fire år.

NTB-AFP (©NTB)
[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]