German Chancellor Angela Merkel meets with Sheikh Ahmed Mohamed el-Tayeb, Egyptian Imam of al-Azhar Mosque in Cairo, Egypt, March 2, 2017. REUTERS/Atef Hussein
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Storimam Ahmed el-Tayeb fra Egypts anerkjente islamske universitet Al-Azhar møtte søndag kansler Angela Merkel i Tyskland. El-Tayeb talte under konferansen “Paths of Peace: Religions and Cultures in Dialogue”, hvor han fordømte overgrepene mot rohingya og kritiserte det internasjonale samfunnet for å ikke gjøre nok for redde folkegruppen.

El-Tayeb understreket også at flertallet av arabere og muslimer ikke har noe å gjøre med terrorisme og la til at vestlige inngrep og proxykriger har hatt en stor rolle i destabiliseringen av Midtøsten: “Regionen har blitt et stadium for våpenkappløp og regionale og internasjonale konflikter,” sa El-Tayeb.

Ved siden av rohingya-krisen, diskuterte El-Tayeb og Merkel samarbeidet mellom Al-Azhar og Tyskland. Al-Azhar er betraktet verdens høyeste sete og viktigste institusjon for sunni-islamsk læring.

 

For å lese mer, se:

Ahram. Al-Azhar’s grand imam meets Germany’s Merkel, condemns treatment of Rohingya in Myanmar, 10 september 2017.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]