Al-Azhars storimam møter Merkel, fordømmer behandlingen av rohingya i Myanmar

REUTERS/Atef Hussein

Storimam Ahmed el-Tayeb fra Egypts anerkjente islamske universitet Al-Azhar møtte søndag kansler Angela Merkel i Tyskland. El-Tayeb talte under konferansen “Paths of Peace: Religions and Cultures in Dialogue”, hvor han fordømte overgrepene mot rohingya og kritiserte det internasjonale samfunnet for å ikke gjøre nok for redde folkegruppen.

El-Tayeb understreket også at flertallet av arabere og muslimer ikke har noe å gjøre med terrorisme og la til at vestlige inngrep og proxykriger har hatt en stor rolle i destabiliseringen av Midtøsten: “Regionen har blitt et stadium for våpenkappløp og regionale og internasjonale konflikter,” sa El-Tayeb.

Ved siden av rohingya-krisen, diskuterte El-Tayeb og Merkel samarbeidet mellom Al-Azhar og Tyskland. Al-Azhar er betraktet verdens høyeste sete og viktigste institusjon for sunni-islamsk læring.

 

For å lese mer, se:

Ahram. Al-Azhar’s grand imam meets Germany’s Merkel, condemns treatment of Rohingya in Myanmar, 10 september 2017.


Publisert: sep 11, 2017 @ 3:23 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.