OSLO 19661013 Sirkusdirektør Arne Arnardo kom ridende til Oslo Tinghus på en elefant. Han ønsket å føre elefanten som vitne i en erstatningssak mot en tidligere ansatt, men elefanten kom ikke inn i Tinghuset. Her forsøker Elefanten å komme opp trappen og inn gjennom døren. Foto: NTB / Scanpix

Frem til mai pekte de fleste meningsmålinger i retning av et regjeringsskifte. Marginene er små, men det ser ut til å vippe i motsatt retning. Høyre og Frp fortsetter. Arbeiderpartiet har falt stygt de siste ukene, og folk har også sviktet MDG (eller tatt til vettet). Klimamonomani fenger ikke mange når det kommer til stykket.

Hver enkelt velger har sin egen historie og tanker. Vi skal derfor være varsomme med å generalisere. Men for bare fire korte uker siden kunne Ingunn Solheim, en av programlederne for NRKs partilederdebatter, fortelle VG: «Vi er stressa! Vi får ikke tak på denne valgkampen. Den mangler de opplagte sakene og det har vært lite hendelser.»

Dette valget skulle helst, slik de tradisjonelle massemediene så det, dreie seg om uvesentligheter, og litt frem og tilbake om skattelette. Man skulle gi terningkast til hvilken partileder som best kunne slynge ut beskyldninger mot de andre, parere retorisk angrep på seg selv, unngå å svette, beholde roen, se frisk og opplagt ut etc.

Men det endte med at mange opplevde dette som et mer eksistensielt valg enn på lenge. Ingebrigt Steen Jensen og William Nygaard var noen av de som mobiliserte med alt sitt innøvde skyts.

Journalistene må være skuffet nå. Deres folk vant ikke. Hadde bare journalistene bestemt, ville de rødgrønne vunnet, hodene våre kunne sittet i sanden i fire nye år, og norsk oljeboring kunne vært lagt død. Men det var en elefant i rommet, og Sylvi pekte den ut.

Advertisements
  • 1.6K
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]