Skien 20170711. En mann ble lørdag funnet drept i en leilighet i Odinsgate i Skien. Bevæpnet politi holder vakt utenfor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

To tredeler av de spurte i en meningsmåling TV 2 har fått utført, mener politiet bør få bære våpen.

I alt 63,2 prosent av dem som hadde en oppfatning av spørsmålet mente at politiet burde være bevæpnet, går det fram av undersøkelsen som TNS Gallup har utført for TV 2. Av de spurte var 36,8 prosent imot generell bevæpning.

Justisminister Per-Willy Amundsen svarer TV 2 at han ikke er komfortabel med at politiet ikke er gitt en midlertidig bevæpning gitt den trusselsituasjonen Politiets sikkerhetstjeneste (PST) beskriver.

– Jeg kan ikke gå til generell bevæpning av politiet, sier Amundsen og forklarer videre:

– Jeg kan ikke gi midlertidig bevæpning. Det er en politifaglig vurdering som gjøres i hvert enkelt politidistrikt. Terskelen som er trukket opp av Stortinget, er for høy. Den beste måten å løse dette på, er åpne for generell bevæpning sånn at politiet til enhver tid er i stand til å respondere ved et terrorangrep på norsk jord, sier Amundsen.

Leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, sier han gjerne skulle sett at politiet var gitt generell bevæpning, men erkjenner at tiden ennå ikke er moden for det.

– Vi må bare akseptere at mange nok ikke ennå ønsker dette og derfor har vi per i dag et ubevæpnet politi, sier Bolstad.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]