An embassy staffer peers through a glass door at an entrance of the Saudi Arabian embassy in Washington, DC, on October 11, 2011. US will contact governments worldwide to brief them on an alleged Iranian plot to assassinate the Saudi ambassador in the United States, Attorney General Eric Holder said. The Justice Department charged two men with conspiring with factions of the Iranian government to carry out a deadly plot to blow up Saudi Ambassador Adel Al-Jubeir on American soil. The criminal complaint named Manssor Arbabsiar, a 56-year-old naturalized US citizen holding both Iranian and US passports, and Gholam Shakuri, an Iran-based member of Iran's Quds Force, in the plot. AFP Photo/Jewel Samad
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nye beviser lagt frem i det store 9/11 søksmålet mot den saudiarabiske regjeringen i USA, viser at landets ambassade i Washington angivelig skal ha finansiert en “generalprøve” for 9/11-kapringen. Advokater for saksøkerne sier at dokumentene gir nye detaljer som maler “et mønster av både økonomisk og operasjonell støtte” for 9/11 angrepene fra offisielle saudiske kilder. Dette styrker ytterligere anklagelsen om at kongerikets agenter skal instruert og hjulpet bakmennene og terroristene bak 9/11-terroren.

Med henvisning til FBI-dokumenter hevdes det at de statsansatte saudierne, Mohammed al-Qudhaeein og Hamdan al-Shalawi, faktisk var medlemmer av “kongerikets nettverk av agenter i USA” og deltok aktivt i terroristkonspirasjonen: De skal ha trent i al-Qaida-leirene i Afghanistan samtidig som noen av kaperne oppholdt seg der. Da de bodde i Arizona, skal de ha hatt regelmessig kontakt med en saudiarabisk flykaprer og en eldre saudiarabisk al-Qaida-leder, som for øyeblikket sitter fengslet på Guantánamo.” Vi har lenge hevdet at det var lange og nære forhold mellom al-Qaida og de religiøse komponentene i den saudiske regjeringen. Dette er videre bevis på dette,” sier Sean Carter, lederadvokat for de 9/11 saksøkerne.

Etter at den amerikanske kongressen fjernet diplomatiske immunitetshindre, virker det som ”terrorrettsaken” mot Saudi-Arabia omsider vil kunne skje. Men i forrige måned sendte advokater som representerer kongeriket inn et forslag om å avvise saken grunnet mangel på tilstrekkelig bevis. En føderal dommer i Manhattan har bedt 9/11 saksøkerne å svare innen november.

 

For å lese mer, se:

New York Post. Saudi government allegedly funded a ‘dry run’ for 9/11, 9 september 2017

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]