Saudi-Arabias regjering skal angivelig ha finansiert en ”generalprøve” for 9/11

An embassy staffer peers through a glass door at an entrance of the Saudi Arabian embassy in Washington, DC, AFP Photo/Jewel Samad

Nye beviser lagt frem i det store 9/11 søksmålet mot den saudiarabiske regjeringen i USA, viser at landets ambassade i Washington angivelig skal ha finansiert en “generalprøve” for 9/11-kapringen. Advokater for saksøkerne sier at dokumentene gir nye detaljer som maler “et mønster av både økonomisk og operasjonell støtte” for 9/11 angrepene fra offisielle saudiske kilder. Dette styrker ytterligere anklagelsen om at kongerikets agenter skal instruert og hjulpet bakmennene og terroristene bak 9/11-terroren.

Med henvisning til FBI-dokumenter hevdes det at de statsansatte saudierne, Mohammed al-Qudhaeein og Hamdan al-Shalawi, faktisk var medlemmer av “kongerikets nettverk av agenter i USA” og deltok aktivt i terroristkonspirasjonen: De skal ha trent i al-Qaida-leirene i Afghanistan samtidig som noen av kaperne oppholdt seg der. Da de bodde i Arizona, skal de ha hatt regelmessig kontakt med en saudiarabisk flykaprer og en eldre saudiarabisk al-Qaida-leder, som for øyeblikket sitter fengslet på Guantánamo.” Vi har lenge hevdet at det var lange og nære forhold mellom al-Qaida og de religiøse komponentene i den saudiske regjeringen. Dette er videre bevis på dette,” sier Sean Carter, lederadvokat for de 9/11 saksøkerne.

Etter at den amerikanske kongressen fjernet diplomatiske immunitetshindre, virker det som ”terrorrettsaken” mot Saudi-Arabia omsider vil kunne skje. Men i forrige måned sendte advokater som representerer kongeriket inn et forslag om å avvise saken grunnet mangel på tilstrekkelig bevis. En føderal dommer i Manhattan har bedt 9/11 saksøkerne å svare innen november.

 

For å lese mer, se:

New York Post. Saudi government allegedly funded a ‘dry run’ for 9/11, 9 september 2017


Publisert: sep 11, 2017 @ 3:10 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.