An embassy staffer peers through a glass door at an entrance of the Saudi Arabian embassy in Washington, DC, on October 11, 2011. US will contact governments worldwide to brief them on an alleged Iranian plot to assassinate the Saudi ambassador in the United States, Attorney General Eric Holder said. The Justice Department charged two men with conspiring with factions of the Iranian government to carry out a deadly plot to blow up Saudi Ambassador Adel Al-Jubeir on American soil. The criminal complaint named Manssor Arbabsiar, a 56-year-old naturalized US citizen holding both Iranian and US passports, and Gholam Shakuri, an Iran-based member of Iran's Quds Force, in the plot. AFP Photo/Jewel Samad
annonse
annonse

Nye beviser lagt frem i det store 9/11 søksmålet mot den saudiarabiske regjeringen i USA, viser at landets ambassade i Washington angivelig skal ha finansiert en “generalprøve” for 9/11-kapringen. Advokater for saksøkerne sier at dokumentene gir nye detaljer som maler “et mønster av både økonomisk og operasjonell støtte” for 9/11 angrepene fra offisielle saudiske kilder. Dette styrker ytterligere anklagelsen om at kongerikets agenter skal instruert og hjulpet bakmennene og terroristene bak 9/11-terroren.

Med henvisning til FBI-dokumenter hevdes det at de statsansatte saudierne, Mohammed al-Qudhaeein og Hamdan al-Shalawi, faktisk var medlemmer av “kongerikets nettverk av agenter i USA” og deltok aktivt i terroristkonspirasjonen: De skal ha trent i al-Qaida-leirene i Afghanistan samtidig som noen av kaperne oppholdt seg der. Da de bodde i Arizona, skal de ha hatt regelmessig kontakt med en saudiarabisk flykaprer og en eldre saudiarabisk al-Qaida-leder, som for øyeblikket sitter fengslet på Guantánamo.” Vi har lenge hevdet at det var lange og nære forhold mellom al-Qaida og de religiøse komponentene i den saudiske regjeringen. Dette er videre bevis på dette,” sier Sean Carter, lederadvokat for de 9/11 saksøkerne.

Etter at den amerikanske kongressen fjernet diplomatiske immunitetshindre, virker det som ”terrorrettsaken” mot Saudi-Arabia omsider vil kunne skje. Men i forrige måned sendte advokater som representerer kongeriket inn et forslag om å avvise saken grunnet mangel på tilstrekkelig bevis. En føderal dommer i Manhattan har bedt 9/11 saksøkerne å svare innen november.

annonse

 

For å lese mer, se:

New York Post. Saudi government allegedly funded a ‘dry run’ for 9/11, 9 september 2017

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon