Tidligere diplomat i det amerikanske utenriksdepartementet om rohingya-muslimer i Myanmar: “Jeg godtar ikke medias vinkling”

REUTERS/Soe Zeya Tun

En pensjonert tjenestekvinne i det amerikanske utenriksdepartementet, Priscilla Clapp, har problemer med den internasjonale mediedekningen av konflikten i Myanmar. Clapp har tidligere har tjenestegjort i landet og er ikke enig i vinklingen av den pågående krisen mellom landets sikkerhetsstyrker og angivelig tusenvis av rohingya-muslimer.

Mye av den internasjonale kritikken har blitt rettet mot Aung San Suu Kyi. Hun anklages for å være likegyldig ovenfor overgrep mot rohingya og mange krever at hennes nobelpris blir tilbakekalt. Clapp mener at denne kritikken ikke er berettiget. I følge et intervju med nyhetskanalen France 24, legger hun mye av skylden for den nåværende prekære sikkerhetssituasjonen på terrorhandlinger begått av Arakan Rohingya Salvation Army – en islamistisk terrorgruppe angivelig støttet av Saudi Arabia, Pakistan og Bangladesh.

I følge Clapp var det målrettede store terrorangrep mot Myanmars sikkerhetsstyrker som utløste den nåværende krisen: Hun sier at Kyi jobbet med en FN-kommisjon ledet av tidligere generalsekretær Kofi Annen for å skape varig fred i regionen og at disse anstrengelse ble bevisst ødelagt av terrorhandlinger begått av den utenlands-finansierte islamistiske terroristgruppen.

 

Les mer:

PJMedia. Former State Dept Diplomat on Rohingya Muslims in Myanmar: ‘I Don’t Accept the Narrative’ 8 september 2017.


Publisert: sep 11, 2017 @ 3:48 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.