Myanmar pro-democracy and opposition leader Aung San Suu Kyi talks to reporters during her news conference at Lower House of Parliament in Naypyitaw, Myanmar August 18, 2015. REUTERS/Soe Zeya Tun
Del saken
 • 633
 •  
 •  
 •  
 •  

En pensjonert tjenestekvinne i det amerikanske utenriksdepartementet, Priscilla Clapp, har problemer med den internasjonale mediedekningen av konflikten i Myanmar. Clapp har tidligere har tjenestegjort i landet og er ikke enig i vinklingen av den pågående krisen mellom landets sikkerhetsstyrker og angivelig tusenvis av rohingya-muslimer.

Mye av den internasjonale kritikken har blitt rettet mot Aung San Suu Kyi. Hun anklages for å være likegyldig ovenfor overgrep mot rohingya og mange krever at hennes nobelpris blir tilbakekalt. Clapp mener at denne kritikken ikke er berettiget. I følge et intervju med nyhetskanalen France 24, legger hun mye av skylden for den nåværende prekære sikkerhetssituasjonen på terrorhandlinger begått av Arakan Rohingya Salvation Army – en islamistisk terrorgruppe angivelig støttet av Saudi Arabia, Pakistan og Bangladesh.

I følge Clapp var det målrettede store terrorangrep mot Myanmars sikkerhetsstyrker som utløste den nåværende krisen: Hun sier at Kyi jobbet med en FN-kommisjon ledet av tidligere generalsekretær Kofi Annen for å skape varig fred i regionen og at disse anstrengelse ble bevisst ødelagt av terrorhandlinger begått av den utenlands-finansierte islamistiske terroristgruppen.

 

Les mer:

PJMedia. Former State Dept Diplomat on Rohingya Muslims in Myanmar: ‘I Don’t Accept the Narrative’ 8 september 2017.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 633
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]