Foto: Oslo kommune/Sturlason
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Aftenpostens leder lørdag 9. september tar mål av seg til å oppsummere valgkampen og utfordringene Norge står overfor. Lederskribenten avslører imidlertid en nærsynthet som bare overgås av norske politikeres uvilje mot å akseptere og adressere ubehagelige og politisk ukorrekte fakta.

Riktig nok har Aftenposten fått med seg at den største utfordringen i tiden fremover blir hvordan vi skal tilpasse oss etter hvert som oljeinntektene svinner inn. I følge Aftenposten er det eldrebølgen, de ressursene den vil legge beslag på og det økte omsorgsbehovet den vil kreve, som er hovedutfordringen.

Innvandringsbølgen og det faktum at den, ifølge SSB, raskt vil spise opp mesteparten av oljefondet nevnes ikke. At innvandrerne jobber langt mindre og koster langt mer, enn de bidrar med, problematiseres ikke. Ikke-vestlig innvandring, vil ifølge SSBs siste rapport, koste en norsk gjennomsnittsfamilie på fire 40.000 kr ekstra i året i skatt allerede fom. 2025.

Dette vil føre til fordelingskonflikter og sosial uro som vil forsterke de problemene vi allerede nå ser som en følgende av sviktende integrering. Hvor mange av oss vil aksepterer at våre eldre, som har arbeidet og slitt gjennom et langt liv, ikke skal få sykehjemsplass eller kreftpasienter ikke skal få adekvate medisiner for at økonomiske innvandrere fra Afrika og Asia skal leve gratis på den velferdsstaten som våre foreldre har bygget opp?!

Det er ganske utrolig og perspektivløst, men de konfliktene som med stigende tyngde vil følge i kjølvannet av innvandringen, nevnes ikke med et ord utover at ”innvandrerne må komme raskere i arbeid” og at Frps markeringsbehov ”bidrar til et ordskifte som er unødvendig skarpt” i innvandrings- og integreringspolitikken.

Like uforståelig er det at den økte usikkerheten internasjonalt og de konsekvensene det kan få for Norge heller ikke nevnes med et ord. Utenrikspolitikken har vært omtrent fraværende i valgkampen noe som i stor grad må skyldes uinteresserte politikere og perspektivløse media.

Et forsvar i total ubalanse i forhold til våre sikkerhetspolitiske behov synes ikke å bekymre. Ei heller et Europa i oppløsning, et Midtøsten i brann eller faren for en storkonfrontasjon med Nord-Korea som endog kan ende med atomkrig synes å være noe å bekymre seg over. At migrasjonsbølgen fra Afrika og Midtøsten vil fullstendig endre Europas demografi for alltid og at terrortrusselen er stadig økende kvalifiserer åpenbart heller ikke til Aftenpostens liste over utfordringer som våre politikere bør forholde seg til.

Det er kanskje slik at vi får de politikerne vi fortjener, men har vi virkelig fortjent så dårlige media?

Det er vanskelig å se at dette kan bli et
Godt valg!

https://alternativtforum.wordpress.com

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]