Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I en avstemning i det irakiske parlamentet tirsdag 12 september, avviste irakiske lovgivere at irakisk-Kurdistan har rett til å holde en folkeavstemning om uavhengighet. Parlamentet godkjente også at statsminister Haider al-Abadi har rett til å gjøre alt i sin makt for å hindre den planlagte folkeavstemningen 25 september – inkludert militære tiltak.

Irakisk-kurdiske parlamentarikere skal ikke ha blitt konsultert eller informert om lovforslaget før det ble fremlagt. De boikottet avstemningen i parlamentet. Den kurdiske parlamentarikeren, Ashwaq Jaf, anklagde turkmenske parlamentarikere for å promotere og igangsette avstemningen. Han sa også at: “Beslutningen ikke vil nå forbi dørene til parlamentet” og at å sette denne saken på dagsordenen “bryter med parlamentets vedtekter.”

Bagdad har ved flere anledninger avvist Kurdistan-regionens planlagte uavhengighetsfolkeavstemming og sier den går mot landets grunnlov. Til tross for dette virker regionen fast bestemt på å holde folkeavstemningen som president Masoud Barzani gjentatte ganger har oppgitt i møter med lokale aktører og internasjonale delegater.

For mer info, se:

Rudaw. Iraqi parliament votes to reject Kurdistan referendum, 12 september 2017.

NB. Rudaw er affiliert med Kurdistan Demokratic Party (KDP) som er pro-selvstendighet.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]