A border police ship (L) draws a migrants transporting vessel to Midia Port at Black Sea coast next to Navodari city on September 13, 2017. EU member Romania is not part of the bloc's passport-free Schengen zone and until now has largely avoided the kind of influx of refugees and migrants seen elsewhere on the continent over the last few years. Bucharest fears that the Black Sea could become an alternative route for migrants seeking a new life in Europe as the dangerous journey across the Mediterranean becomes increasingly difficult. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU AND DANIEL MIHAILESCU
annonse

Den rustne båten ble tauet inn til havnebyen Constanta før daggry onsdag etter at sterk vind og høy sjø gjorde redningsaksjonen vanskelig.

Cristian Cicu i den rumenske kystvakten opplyser at en første telling viste at det var 153 mennesker om bord i båten, blant dem 53 barn.

Båten ble først observert tirsdag morgen, og da den sendte ut nødsignal, ble to kystvaktbåter sendt for å hjelpe.

annonse

Stadig flere flyktninger forsøker å nå Europa via Svartehavet fra Tyrkia etter at Tyrkia stengte overfarten over Egeerhavet til Hellas.

NTB-AP

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]