Erna er fornøyd med Sylvi

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Til Sunnmørsposten sa innvandringsminister Sylvi Listhaug etter at valgresultatet var klart at det ikke er noen nedtur å havne på Stortinget, om det blir utfallet.

– Jeg er motivert som bare det, sa hun.

Men to kilder tett på FrPs øverste ledelse bekrefter fra hver sin kant det samme: Erna Solberg skal være fornøyd med Sylvi Listhaugs innsats i valgkampen.

Én kilde hevder at Solberg har sett at Listhaugs innsats og Sverige-besøk har hatt en positiv effekt i valgkampen.

Til NTB sa Listhaug også tirsdag at hun er motivert til å fortsette i jobben som innvandringsminister.

– Jeg er topp motivert og trives veldig godt som innvandrings- og integreringsminister. Det er et veldig viktig felt for å sikre kontroll med grensene og en integreringspolitikk som stiller mer krav og gir muligheter til dem som kommer til Norge, sa hun til NTB.

Samtidig driver Venstre sabelrasling.

–  Det er klart at å gå inn i regjering, og for eksempel be om posten en viss kristen Frp-profil har i dag, er fristende, sa sentralstyremedlem Guri Melby til NRK tirsdag.

ANNONSE:

Dermed tegner det seg et scenario der det kan bli en kamp om Listhaugs fremtid i regjering. Men som en sentral Frp-kilde svarte på spørsmål om hvordan man ville forholde seg til et slikt scenario:

– Erna vil ikke ofre Sylvi.

Så er det fortsatt et åpent spørsmål om Frp-toppenes tiltro til Solberg er berettiget. Det er i hvert fall åpenbart at sabelraslingen mellom Siv Jensen og Sylvi Listhaug, som kom til syne under Frps landsmøte i mai, nå er død. Det har flere grunner, den mest åpenbare er at valgresultatet gjør at Jensen trolig blir sittende i fire år til. Den andre grunnen er at Jensen med Listhaug på banen i innvandringsdebatten har kunnet snakke om andre saker og annen politikk, noe hun både trives godt med og som gjør at hun kan fremstå som mer statskvinneaktig og samlende. Dette preger også stemningen i partiet og mellom de ulike fløyene.

 


Publisert: sep 13, 2017 @ 8:12 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Lars Akerhaug

Journalist

Latest posts by Lars Akerhaug (see all)