Illustrasjonsbilde. REUTERS/Umit Bektas TPX IMAGES OF THE DAY
annonse
annonse

En artikkel skrevet av Tolgay Demir, en ungdomsleder i Istanbulavdelingen til Tyrkias regjeringsparti AKP, har fått mye oppmerksomhet. Artikkelen ble publisert på organisasjonens hjemmesider og var titulert ”den flate jord teori”. I teksten argumenter Demir at frimurerne har lurt den moderne verden til å tro at jorden er rund. Han underbygger påstanden ved å skrive at NASAs fotografier tatt av jorden fra verdensrommet er falske og månelandingen var ikke noen annet enn en konspirasjon – alt dette for å støtte «myten» om at jorden er rund.

Demir argumenterer: “Det å presentere verden som en sfære, og presentere den som en av billioner av stjerner og planeter i universet, nedgraderer ​​mennesker, akkurat som evolusjonsteorien gjør. Takket være denne systemiske religionen kalt vitenskap, blir livet fratatt sin betydning. … Dette fører til at folk blir slaver av det kapitalistiske systemet. ”

Demir ble fort latterliggjort i media og på sosiale medier og artikkelen ble rask fjernet fra AKPs hjemmesider, men kontroversen en representativ for et større samfunnsproblem. At en ungdomsleder i AKP kan tro på en slik konspirasjon, signaliserer et kraftig ideologisk skifte i dagens Tyrkia. Alle mulige forskjellige konspirasjonsteorier får mer og mer plass i det offentlige rom, og større og større oppslutning blant befolkningen i landet. Dette vil ha alvorlige implikasjoner for nasjonens fremtid, skriver Mustafa Akyol for Al-Monitor.

annonse

For å mer info, se:
Al-Monitor. ‘Earth is flat,’ pro-Erdogan youth leader argues, 11 september 2017.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon