Oslo 20170903. KrF sin valgkampbod i Karl Johans gate i Oslo søndag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flere kilder i borgerlige miljøer sier at det mest sannsynlige utfallet av sonderingene blir at Venstre går i regjering, mens KrF blir stående utenfor.

Enkelte i KrF mener imidlertid at partiet bør i regjering. De ser i så fall for seg at partiet tar over for Listhaug som integreringsminister, Arbeids og sosial-departementet og eventuelt en ny post som bistandsminister. Knut Arild Hareide skal ha et ønske om å bli arbeidsminister.

Men dette anses som lite sannsynlig og det blir vist til at en eventuell regjeringsdeltakelse fra KrF sin side ville være et løftebrudd, også om man skulle lykkes i å sparke ut Listhaug.

Én Venstre-kilde  mener at det er sannsynlig at partiet vil kunne regjere med Høyre og Frp, også om Listhaug blir sittende. Det blir vist til at det er i miljøpolitikken partiet kan sette størst fotavtrykk. Andre viktige departement for Venstre kan være næringsdepartementet og et eventuelt nytt bistandsdepartement. En annen kilde med kjennskap til paritet mener dette er mer usannsylig og peker på at mange i Venstre vil oppfatte det som risikabelt å inngå et regjeringssamarbeid. Kilden mener også at det vil være vanskelig å ha en god kjemi.

Flere Venstre-topper har gitt utalelser som tyder på at partiet er på gli mot regjeringsdeltakelse.  Sonderingene mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre startet allerede tirsdag kveld i statsministerboligen til Erna Solberg. Hun gjorde et poeng ut av at partiene skal finne fram til et borgerlig preg på politikken som alle kan være stolte av.

– Det ligger mye i kurven allerede, sa hun ifølge NTB. Hun sier de fire partiene på borgerlig side har god tid til å finne ut av veien mot regjeringsspørsmålet.

 

 

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]