Kommentaren kommer fra en debatt i MSNBC-programmet ”Hardball” mandag 11. september, hvor deltagerne diskuterte en Politico-rapport som indikerer at Steve Bannon kommer til å støtte utfordrere til etablerte republikanske senatorer i tiden fremover. I programmet konkluderte Heilemann med at Breitbart News er mektigere og mer innflytelsesrik enn Fox News når det kommer til å påvirke politiske valg.

Heilemann utdyper: ”i de siste 20 årene, hvis Fox News har bestemt seg for å stille seg bak en regjerende kandidat, ville det skape problemer for den motstridende kandidaten. I følge Heilemann er ikke dette tilfellet i dag fordi: ”hvis Steve Bannon bestemmer seg for å anvende hele Breitbarts arsenal for å motarbeide en regjerende republikansk kandidat… vil man få en sårbar kandidat.”

Breitbart og Fox News var på motstridende sider i de to viktigste politiske kampene etter 2012-valget,  amnesti for ulovlige innvandrere og fremveksten av Donald Trump. Den amerikanske arbeiderklassen tok Breitbarts side hver gang. I følge det konservative radioikonet Rush Limbaugh, er først og fremst de etablerte medieinstitusjonene i USA som mener at Fox er en konservativ nyhetskanal, mens selve seere i de konservative kjerneområdene har en annen oppfatning.

 

For mer info, se:

Breitbart News. NBC’s John Heilemann: Breitbart ‘More Powerful Media Institution’ Than Fox News, 11 septmber 2017.

 

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]