Iraqis look at the damage after gunmen and suicide car bombers killed dozens of people in two assaults claimed by Islamic State (IS) group jihadists near the southern Iraqi city of Nasiriyah on September 14, 2017. The attackers struck at midday, opening fire on a restaurant before getting into a car and blowing themselves up at a nearby security checkpoint, officials said. / AFP PHOTO / Haidar HAMDANI
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ifølge provinsens visehelsesjef, Abdel Hussein al-Jabri, er 50 personer drept og 87 såret. Han frykter at dødstallet vil stige ettersom tilstanden er alvorlig for mange av de sårede.

Angrepet fant sted torsdag og var rettet mot en kontrollpost og en restaurant. Restauranten ligger ved en hovedvei og blir brukt av iranske pilegrimer. Mange av ofrene antas å være iranere.

Den ytterliggående gruppa IS hevder å stå bak angrepet, ifølge en kunngjøring offentliggjort på IS-nettstedet Amaq.

Al-Nassiri er provinshovedstad i den sjiadominerte provinsen Thi Qar sør i Irak.

Lokale kilder opplyser at angrepet begynte med at en gruppe menn skjøt mot tilfeldige restaurantgjester. Deretter skal to selvmordsbombere ha sprengt seg i luften. Den ene utløste en bombe ved en kontrollpost like i nærheten, opplyser lokale kilder til nyhetsbyrået DPA.

NTB-AP-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]