Members of a Bosnian forensic experts team and workers find human remains, at the site of a newly discovered mass grave in the village of Tugovo, near Eastern-Bosnian town of Vlasenica, on September 13, 2017. The remains of about 20 victims from Bosnia's 1990s civil war, most likely Bosnian Muslims, have been exhumed from two newly-discovered mass graves, the Missing Persons Institute said today. One of the mass grave was uncovered in the eastern region of Vlasenica. According to the country's victims' associations, 2,600 Bosnian Muslims from Vlasenica were killed during the conflict. / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC

Ofrene antas å være bosniske muslimer, ifølge Den Internasjonale Kommisjonen for Savnede Personer (IMCP).

Den ene graven ble funnet ved Koricanske Stijene, der 200 muslimske og kroatiske menn ble massakrert av serbiske styrker i 1992. Rundt 40 ufullstendige skjeletter har blitt hentet ut av graven, ifølge Det bosniske instituttet. Tidligere er det hentet ut rundt 117 ofre fra graver i samme område, og instituttet leter fortsatt etter 98 andre.

Den andre massegraven, der man har funnet ti skjeletter, ble oppdaget i den østlige regionen Vlasenica. Ifølge ulike organisasjoner for krigsofre i Bosnia, ble om lag 2.600 bosniske muslimer fra Vlasenica drept under borgerkrigen.

Over 100.000 mennesker ble drept og to millioner ble internt fordrevet i den brutale etniske konflikten i Bosnia mellom 1992 og 1995.

Ved krigens slutt var rundt 31.500 mennesker fortsatt ikke gjort rede for. Siden den gang har man funnet levningene av over mer enn 25.000 ofre i hundrevis av massegraver, ifølge Det bosniske instituttet. Fortsatt er 6.500 mennesker savnet.

NTB-TT-AFP

(©NTB)

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]