Nye massegraver funnet i Bosnia

AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC

Ofrene antas å være bosniske muslimer, ifølge Den Internasjonale Kommisjonen for Savnede Personer (IMCP).

Den ene graven ble funnet ved Koricanske Stijene, der 200 muslimske og kroatiske menn ble massakrert av serbiske styrker i 1992. Rundt 40 ufullstendige skjeletter har blitt hentet ut av graven, ifølge Det bosniske instituttet. Tidligere er det hentet ut rundt 117 ofre fra graver i samme område, og instituttet leter fortsatt etter 98 andre.

Den andre massegraven, der man har funnet ti skjeletter, ble oppdaget i den østlige regionen Vlasenica. Ifølge ulike organisasjoner for krigsofre i Bosnia, ble om lag 2.600 bosniske muslimer fra Vlasenica drept under borgerkrigen.

Over 100.000 mennesker ble drept og to millioner ble internt fordrevet i den brutale etniske konflikten i Bosnia mellom 1992 og 1995.

Ved krigens slutt var rundt 31.500 mennesker fortsatt ikke gjort rede for. Siden den gang har man funnet levningene av over mer enn 25.000 ofre i hundrevis av massegraver, ifølge Det bosniske instituttet. Fortsatt er 6.500 mennesker savnet.

NTB-TT-AFP

(©NTB)


Publisert: sep 14, 2017 @ 9:37 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.