Police forensic officers walk within a cordon near where an incident happened, that police say they are investigating as a terrorist attack, at Parsons Green subway station in London, Friday, Sept. 15, 2017. A bucket wrapped in an insulated bag caught fire on a packed London subway train Friday, sending commuters stampeding in panic at the height of the morning rush hour. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Metropolitan Police har bekreftet at de etterforsker hendelsen på Londons undergrunnsbane som terror. Det er den britiske antiterrorstyrken som leder etterforskningen.

Det er ikke kjent om alle de 22 skadde ble rammet av eksplosjonen eller brannen inne på T-banen ved stasjonen Parsons Street, eller om noen av dem ble skadd i trengselen og panikken som oppsto etterpå.

Flammer opp til taket

Det er foreløpig uklart hva som ligger til grunn for at politiet etterforsker hendelsen som terror og om de har noen mistenkte i saken.

Flere videoer og bilder fra T-banen viser imidlertid en gjenstand som kan se ut som en hjemmesnekret bombe eller brannbombe, plassert inne i en vogn på T-banen. Gjenstanden består av en hvit plastbøtte med en hvit handlepose rundt, med ledninger hengende ut. På flere av bildene kan man se mindre flammer rundt gjenstanden.

The Telegraph skriver at hele sprengladningen trolig ikke detonerte. Det var festet en timer på anretningen ifølge CNN , som har opplysningen fra en kilde med innsyn i etterforskningen.

En av passasjerene beskriver overfor Sky News «Et massivt glimt av flammer» som nådde taket på T-banevogna samtidig som området rundt ble fylt med lukt av kjemikalier. Han sier det var flere skolebarn på vogna, som ble dyttet rundt av folk som prøvde å komme seg unna flammene.

En annen passasjer sier han så en «ildkule» som «fløy inn på T-banen» før vogna ble evakuert.

Innkaller til COBRA-møte

Statsminister Theresa May kaller også det som skjedde i London for en «terrorhendelse», samtidig som hun uttrykker støtte til både ofre og modige nødetater.

–Mine tanker går til dem som ble skadd ved Parsons Green og ril nødetatene som har respondert på modig vis mot denne terrorhendelsen, skriver statsministeren på Twitter.

May opplyser videre at hun vil lede et møte om terrorhendelsen i den britiske regjeringens nødkomité (COBRA).

–Lar oss ikke skremme

Ordfører Sadiq Khan, som vil delta på COBRA-møtet, sier han fordømmer ethvert forsøk på å angripe uskyldige mennesker i London.

–Jeg fordømmer på det sterkeste de grusomme individene som forsøker å bruke terror som en måte å skade oss og ødelegge levemåten vår på. Som London har bevist gang på gang, vil vi aldri bli skremt eller overvunnet av terror, heter det i en uttalelse fra Khan.

London-ordføreren får støtte fra Norges statsminister Erna Solberg, som kommenterte hendelsen på en felles pressekonferanse med utenriksminister Børge Brende.

– Vi er selvfølgelig triste fordi vi nok en gang opplever en hendelse som etterforskes som terror. Våre tanker går til dem som er rammet og til hele det britiske samfunnet, som gang på gang opplever ulike typer terrorhandlinger, sier hun.

Politiet har bedt folk holde seg unna området. District-linjen mellom Wimbledon og Edgware Road er stengt inntil videre som følge av hendelsen.

NTB-AP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]