Martin Schulz, Social Democratic Party, SPD, top candidate for the upcoming parliament election in Germany attends a news conference in Berlin, Monday, Sept. 11, 2017. General election will held in Germany Sept. 24, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Halvannen uke før valget på ny nasjonalforsamling i Tyskland sier kun 20 prosent av de spurte i en ny måling at de vil stemme på sosialdemokratiske SPD.

Det er Martin Schulz og SPDs laveste oppslutning siden januar. Det er kun 8 prosentpoeng flere enn de som sier de vil stemme på høyrenasjonalistiske Alternativ for Tyskland (AfD).

Meningsmålingen fra ARD-Deutschlandtrend ble publisert torsdag. 12 prosent av de spurte svarer at de vil stemme på AfD, som i dag ikke har representanter i nasjonalforsamlingen, men ligger an til å havne langt over sperregrensen på 5 prosent.

Statsminister Angela Merkels kristeligdemokratiske CDU og søsterpartiet i Bayern CSU får en oppslutning på 37 prosent på målingen. Det er samme oppslutning Merkels parti fikk på en meningsmåling utført av gallupinstituttet Forsa tidligere denne uka. Det er 1 prosentpoeng mindre enn for en uke siden og den laveste oppslutningen på fire måneder.

På Forsas måling sa hver fjerde velger at de ennå ikke hadde bestemt seg for hva de vil stemme på den 24. september, noe som ifølge instituttet er en relativt høy andel.

Tyskland har i dag en samlingsregjering som består både av CDU-CSU og SPD.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]