FILE - In this July 31, 2017, file photo, national security adviser H.R. McMaster listens during the daily press briefing at the White House in Washington. A long-simmering dispute between two top White House aides has boiled into a public battle over the direction President Donald Trump’s foreign policy, as a cadre of conservatives groups are pushing for the ouster of McMaster.(AP Photo/Evan Vucci, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter Trump-administrasjonens løfte om å slå hardt ned på lekking av klassifisert informasjon, har presidentens nasjonale sikkerhetsrådgiver, H.R. McMaster, sendt ut et notat hvor han krever at amerikanske myndigheter tar grep. Notatet hevder at ”uautorisert avsløring” av både klassifisert og ”kontrollert uklassifisert” informasjon ”forårsaker skade på vår nasjon og ryster det amerikanske folks tillit.”

I notatet instruerer McMaster føderale myndigheter til å advare ansatte om farene og konsekvensene av å lekke selv uklassifisert informasjon. Han skriver at hvert eneste relevante føderale departement og byrå må holde et treningsprogram om konsekvensene av lekkasjer.  Videre kan påtalemyndighetene i stor grad utvide hva slags type lekkasjer som blir undersøkt og hvem som kan bli etterforsket. Notatet ble sendt til alle senior tjenestemenn i den føderale regjeringen – fra visepresidenten, til lederne for kabinettet, til formannen for de stabssjefene og til direktøren for fredskorpset. Det har blitt omtalt som en dramatisk oppskalering i ”krigen mot lekkasjer”.

I forrige måned sa den amerikanske justisministeren Jeff Sessions at det amerikanske justisdepartementet undersøkte en rekke lekkasjer, og at FBI hadde opprettet en egen enhet for å håndtere lekkasjer av klassifisert informasjon. “Vi vil ikke lenger tillate at anonyme kilder med sikkerhetsklareringer selger landet vårt,” sa han på en pressekonferanse i august. I et forsøk på å få bukt på problemet, har Sessions foreslått bruk av løgndetektor for å avsløre synderne i hvert fall en gang.

Trump administrasjonen har vært preget av lekkasjer på alle nivåer siden den kom til makten og dette har blitt en kilde til forlegenhet og offentlig kritikk mot presidenten.

 

Les mer:

BuzzFeed News. Trump Administration Launches Broad New Anti-Leak Program, 14 september 2017.

 

 

 

 

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]