Frp-kilde til VG: Samarbeid forutsetter at Listhaug får fortsette

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Venstre må gjerne bli med i regjeringen, men Sylvi Listhaug (Frp) bør fortsette som innvandrings- og integreringsminister, ifølge Frp-kilde.

– Venstre må gjerne bli med i regjering, hvis fokuset er på politikken og ikke på Sylvi Listhaugs retorikk, sier en sentral kilde i Fremskrittspartiet til VG.

Frp-politikeren, som ikke vil stå fram med navn, forutsetter at Listhaug får fortsette som innvandringsminister også i en ny regjering hvor det ene eller begge samarbeidspartiene er med.

Både KrF og Venstre har ofte vært kritiske til Listhaug, og i en «stillingsannonse» før valget lyste KrF ut jobben som integreringsminister.

De fire ikke-sosialistiske partiene innleder torsdag kveld samtaler om et mulig samarbeid etter at stortingsvalget nylig på nytt ga borgerlig flertall.

Nytt i den neste perioden er imidlertid at Høyre og Fremskrittspartiet må ha støtte fra både Venstre og KrF for å få flertall, ikke bare ett av partiene som de siste fire årene.

(©NTB)


Publisert: sep 17, 2017 @ 5:53 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.