Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs a weekly cabinet meeting at his office in Jerusalem Sunday, June 11, 2017. An Israeli court has ordered a journalist to pay more than $25,000 in damages to Netanyahu and his wife Sara for libeling them. The magistrate court in Tel Aviv ruled Sunday that Igal Sarna libeled the couple for writing a Facebook post that claimed the prime minister's wife kicked the Israeli leader out of their car during a fight. (AP Photo/Ariel Schalit, Pool)
Del saken
 • 53
 •  
 •  
 •  
 •  

Det internasjonale samfunnet har mistet interessen for å løse konflikten mellom Israel og Palestina. Ingen annen konflikt har fått like mye internasjonal oppmerksomhet i løpet av de siste tiårene, men i dagens internasjonale politiske klima, begynner verdenssamfunnets interesse for å løse konflikten å svinne hen. Det er mindre politisk vilje for å løse konflikten enn noen gang siden Israels dannelse for nesten 70 år siden.

Helt siden Oslo avtalen i 1993, var løsningen for en fredsavtale tilsynelatende opplagt: en israelsk tilbaketrekning fra mesteparten av Vestbredden og øst-Jerusalem ville skape varig fred. Dette paradigmet fortsatte gjennom Bush og Obama-årene, mens Israel fortsatte sin ekspansive bosettingspolitikk – upåvirket og uhindret av politisk press. Da Trump ble president, forandret situasjonen seg. Hans opplagte støtte til Israels høyrefløy ga Netanyahu muligheten til å gi opp enhver forpliktelse til å forlate Vestbredden og bidra til å skape en Palestinsk stat.

”Vi er her for alltid.” “Det vil ikke bli flere evakueringer av bosetninger i Israels land.” “Dette er arven til våre forfedre.” ”Dette er vårt land,” erklærte Netanyahu på en seremoni som markerte et halvt århundre med bosetninger på Nordvestbredden 28 august i år.

I dagens internasjonale politiske klima, har delte interesser mellom Israel og arabiske stater blitt viktigere for arabiske herskere enn å løse Israel-Palestina konflikten. Det arabiske fredsinitiativet er således dødt og med det idéen om at Israel kommer til å gi opp territorier i tiden fremover for å oppnå fred.

 

Les mer:

The Times of Israel. Netanyahu vows he will never evacuate another settlement, 28 august 2017.

 

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 53
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]