Netanyahu lover at han vil aldri vil evakuere flere bosetninger

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu AP Photo/Ariel Schalit, Pool

Det internasjonale samfunnet har mistet interessen for å løse konflikten mellom Israel og Palestina. Ingen annen konflikt har fått like mye internasjonal oppmerksomhet i løpet av de siste tiårene, men i dagens internasjonale politiske klima, begynner verdenssamfunnets interesse for å løse konflikten å svinne hen. Det er mindre politisk vilje for å løse konflikten enn noen gang siden Israels dannelse for nesten 70 år siden.

Helt siden Oslo avtalen i 1993, var løsningen for en fredsavtale tilsynelatende opplagt: en israelsk tilbaketrekning fra mesteparten av Vestbredden og øst-Jerusalem ville skape varig fred. Dette paradigmet fortsatte gjennom Bush og Obama-årene, mens Israel fortsatte sin ekspansive bosettingspolitikk – upåvirket og uhindret av politisk press. Da Trump ble president, forandret situasjonen seg. Hans opplagte støtte til Israels høyrefløy ga Netanyahu muligheten til å gi opp enhver forpliktelse til å forlate Vestbredden og bidra til å skape en Palestinsk stat.

”Vi er her for alltid.” “Det vil ikke bli flere evakueringer av bosetninger i Israels land.” “Dette er arven til våre forfedre.” ”Dette er vårt land,” erklærte Netanyahu på en seremoni som markerte et halvt århundre med bosetninger på Nordvestbredden 28 august i år.

I dagens internasjonale politiske klima, har delte interesser mellom Israel og arabiske stater blitt viktigere for arabiske herskere enn å løse Israel-Palestina konflikten. Det arabiske fredsinitiativet er således dødt og med det idéen om at Israel kommer til å gi opp territorier i tiden fremover for å oppnå fred.

 

Les mer:

The Times of Israel. Netanyahu vows he will never evacuate another settlement, 28 august 2017.

 

ANNONSE:

 

 


Publisert: sep 17, 2017 @ 3:05 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.