"It is our duty to fight for our freedom," shouts LaShell Eikerenkoetter of Jennings, Mo., who protest the not guilty verdict in the killing of Anthony Lamar Smith by former St. Louis police officer Jason Stockley on Friday, Sept. 15, 2017. (Laurie Skrivan/St. Louis Post-Dispatch via AP)
annonse

Politiet i St. Louis sier at 13 personer ble arrestert og at fire politimenn fikk lettere skader i opptøyene.

Før frikjennelsen fredag hadde aktivister truet med sivil ulydighet om den tidligere politimannen Jason Stockley ikke ble dømt.

Stockley, som var siktet for overlagt drap på Anthony Lamar Smith, hevdet at Smith holdt en pistol og at han følte seg truet. Påtalemyndigheten mente imidlertid at politimannen hadde gjemt en pistol i Smiths bil etter drapet.

Dommer Timothy Wilson mente påtalemyndigheten ikke hadde lagt fram klare nok bevis for at Stockley hadde begått overlagt drap eller for at han ikke hadde handlet i nødverge. Stockley ble dermed frikjent.

Fredag kveld samlet flere hundre demonstranter seg utenfor huset til byens borgermester Lyda Krewson. Her knuste de et vindu og kastet maling på veggene og politiet måtte bruke tåregass for å splitte folkemengden.

NTB-AP

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]