Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 41
 •  
 •  
 •  
 •  

Aftenpostens A-magasin denne uken har et lengre intervju med den nye biskopen i Oslo, Kari Veiteberg (56). I følge sin egen beskrivelse er Veiteberg et følelsesmenneske som er opptatt av urettferdighet, som gråter av sentimentale filmer, og som blir opprørt “når makta tråkker på folk”.  Hun påpeker at mange er redde og frykter for fremtiden i Europa, men at kirken “må protestere mot at løsningen er å gjøre Oslo til en kald og ekskluderende hovedstad.”

Mer oppsiktsvekkende er hennes uttalelser om tiggerne i Oslo. Disse er “en gave til oss” og vi er “heldige som har disse i gatene våre”. Tiggerne har kommet til oss av en grunn, slår biskopen fast.

Så siden “vi” er “født med en sølvskje i munnen”, så trenger “vi” noen fattige i gatene som kan styrke oss i troen på vår egen godhet?

Det spørs om tiggerne ser sin rolle som statister i Oslogatene på samme måte.

 

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 41
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]