Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Aftenpostens A-magasin denne uken har et lengre intervju med den nye biskopen i Oslo, Kari Veiteberg (56). I følge sin egen beskrivelse er Veiteberg et følelsesmenneske som er opptatt av urettferdighet, som gråter av sentimentale filmer, og som blir opprørt «når makta tråkker på folk».  Hun påpeker at mange er redde og frykter for fremtiden i Europa, men at kirken «må protestere mot at løsningen er å gjøre Oslo til en kald og ekskluderende hovedstad.»

annonse

Mer oppsiktsvekkende er hennes uttalelser om tiggerne i Oslo. Disse er «en gave til oss» og vi er «heldige som har disse i gatene våre». Tiggerne har kommet til oss av en grunn, slår biskopen fast.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Så siden «vi» er «født med en sølvskje i munnen», så trenger «vi» noen fattige i gatene som kan styrke oss i troen på vår egen godhet?

Det spørs om tiggerne ser sin rolle som statister i Oslogatene på samme måte.

 

annonse
annonse

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.