Sivile drept i luftangrep fra saudiledet koalisjon i Jemen

AFP PHOTO / FAYEZ NURELDINE

Det opplyser lokale myndigheter, innbyggere, og medier tilhørende opprørsgrupper i Jemen.

En lokal myndighetsperson sier til AFP at et luftangrep fra koalisjonen traff et kjøretøy som fraktet tolv sivile gjennom Hareeb al-Qarameesh i Maarib-provinsen lørdag kveld. Området ligger om lag 70 kilometer nordøst for Sanaa.

Området er kontrollert av Iran-støttede Houthi-opprørere, som har styrt hovedstaden og nordlige deler av landet i tre år.

Det opprørskontrollerte nyhetsbyrået Saba skriver også om luftangrepet, og melder at kjøretøyet ble totalskadd og at alle passasjerene ble drept. Ifølge lokale innbyggere var fire barn og to kvinner blant ofrene.

Den saudiledede militæralliansen som har kriget mot Houthi-opprørerne i Jemen siden 2015, har gjentatte ganger fått kritikk for angrep mot sivile.

Mer enn 8.000 mennesker har blitt drept, inkludert minst 1.500 barn. Samtidig har millioner av mennesker blitt drevet på flukt av en konflikt som har drevet det fattige landet til hungersnødens rand.

Et kolera-utbrudd har ført til minst 1.800 dødsfall siden april, og i tillegg har 400.000 andre tilfeller av sykdommen blitt registrert rundt om i landet.

FN betegner situasjonen i Jemen som «den største humanitære krisen i verden».

ANNONSE:

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: sep 17, 2017 @ 10:02 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.