Den syriske presidenten Bashar al-Assad. Foto: AFP/Sana/Stringer
annonse

En talskvinne for det russiske utenriksdepartementet sa fredag at syriske regjeringsstyrker har krysset elven Eufrat i en offensiv for å frigjøre hele provinsen Deir Ezzor fra IS. Den syriske hæren ignorerer dermed advarsler fra den amerikanskstøttede og kurdisk-dominerte gruppen Syrian Democratic Forces (SDF) om å ikke krysse elven.

En kommandør i SDF, Ahmed Abu Khawla, har tidligere sagt at gruppen ikke vil “tillate” at den syriske hæren når østsiden av elven. Khawla utdypet videre på fredag: ”Vi har notifisert [det syriske] regimet og Russland at vi kommer til Eufrat og at de kan se våre tropper som avanserer.” Khawla sa videre at SDF vil besvare med ild hvis de blir skutt på av syriske styrker. Dermed risikerer den amerikansk-støttede gruppen nå en direkte konfrontasjon med de syriske og russiske militærene.

I en annen uttalelse på fredag sa en høytstående rådgiver til den syriske presidenten Bashar al-Assad at den syriske hæren og dens allierte vil kjempe mot enhver gruppe, inkludert amerikanske-støttede SDF, i deres offensiv for å fullstendig frigjøre Syria.

annonse

 

Les mer:

ArabNews. Syrian regime forces ‘set to cross Euphrates’, 17 september 2017

 

 

 

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.