Den syriske presidenten Bashar al-Assad. Foto: AFP/Sana/Stringer
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En talskvinne for det russiske utenriksdepartementet sa fredag at syriske regjeringsstyrker har krysset elven Eufrat i en offensiv for å frigjøre hele provinsen Deir Ezzor fra IS. Den syriske hæren ignorerer dermed advarsler fra den amerikanskstøttede og kurdisk-dominerte gruppen Syrian Democratic Forces (SDF) om å ikke krysse elven.

En kommandør i SDF, Ahmed Abu Khawla, har tidligere sagt at gruppen ikke vil “tillate” at den syriske hæren når østsiden av elven. Khawla utdypet videre på fredag: ”Vi har notifisert [det syriske] regimet og Russland at vi kommer til Eufrat og at de kan se våre tropper som avanserer.” Khawla sa videre at SDF vil besvare med ild hvis de blir skutt på av syriske styrker. Dermed risikerer den amerikansk-støttede gruppen nå en direkte konfrontasjon med de syriske og russiske militærene.

I en annen uttalelse på fredag sa en høytstående rådgiver til den syriske presidenten Bashar al-Assad at den syriske hæren og dens allierte vil kjempe mot enhver gruppe, inkludert amerikanske-støttede SDF, i deres offensiv for å fullstendig frigjøre Syria.

 

Les mer:

ArabNews. Syrian regime forces ‘set to cross Euphrates’, 17 september 2017

 

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]