In this Thursday, Aug. 24, 2017 photo, a man walks past a campaign poster printed on a Kurdish flag urging people to vote yes in the upcoming poll on independence from Iraq, Irbil, Iraq. Despite calls from Baghdad and the United States to postpone the vote, Iraq’s semi-autonomous Kurdish region is pressing ahead with plans to hold a referendum on independence September 25. Some officials within Iraq’s Kurdistan Regional Government describe the vote as a step in pursuit of self-determination, but the lead up to the planned referendum has highlighted the region’s lingering divisions and economic deficiencies.(AP Photo/Balint Szlanko)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Høyesterett i Bagdad begrunner avgjørelsen mandag med at den skal undersøke hvorvidt en slik avstemning kan være i strid med grunnloven.

– Høyesterett har utstedt ordre om å oppheve gjennomføringen av den planlagte avstemningen i påvente av behandling av klager som høyesterett har mottatt om at folkeavstemningen kan være grunnlovsstridig, heter det i en uttalelse fra Bagdad.

Folkeavstemningen skal etter planen holdes 25. september og er ifølge kurdiske ledere ikke ment å være juridisk bindende.

Det var lederne i Kurdistan, som er en selvstyrt region i Nord-Irak, som besluttet å holde folkeavstemningen.

Utspillet har blitt møtt med sterk kritikk fra sentralmyndighetene i Irak, samt nabolandene Iran og Tyrkia. FN har på sin side gitt uttrykk for at en slik folkeavstemning kan bidra til å trappe opp enda en konflikt i regionen.

NTB-AFP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]