Irakisk høyesterett beordrer stans av kurdisk folkeavstemning

AP Photo/Balint Szlanko

Høyesterett i Bagdad begrunner avgjørelsen mandag med at den skal undersøke hvorvidt en slik avstemning kan være i strid med grunnloven.

– Høyesterett har utstedt ordre om å oppheve gjennomføringen av den planlagte avstemningen i påvente av behandling av klager som høyesterett har mottatt om at folkeavstemningen kan være grunnlovsstridig, heter det i en uttalelse fra Bagdad.

Folkeavstemningen skal etter planen holdes 25. september og er ifølge kurdiske ledere ikke ment å være juridisk bindende.

Det var lederne i Kurdistan, som er en selvstyrt region i Nord-Irak, som besluttet å holde folkeavstemningen.

Utspillet har blitt møtt med sterk kritikk fra sentralmyndighetene i Irak, samt nabolandene Iran og Tyrkia. FN har på sin side gitt uttrykk for at en slik folkeavstemning kan bidra til å trappe opp enda en konflikt i regionen.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: sep 18, 2017 @ 12:57 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.