Turkish soldiers take part in a military exercise, in the town of Cizre, some 10 km far from the Turkish-Iraqi border, 05 June 2007. Ankara has long been frustrated Washington's and Baghdad's reluctance to stamp out the Kurdistan Workers' Party (PKK) PKK presence in the autonomous enclave and has threatened to carry out a cross-border operation if the United States and Iraq fail to do so. AFP PHOTO/MUSTAFA OZER
annonse

Den tyrkiske hæren holdt militærøvelser nær den irakiske grensen på mandag, en uke før det planlagte valget om kurdisk selvstendighet i Irak. Rundt 100 militære kjøretøy, for det meste tanks, men også artilleri og andre kjøretøy med missilkapasiteter var delaktige i øvelsen.

Tyrkia ønsker at valget kanselleres og landets statsminister Banali Yildirim har sagt at den planlagte folkeavstemningen er sak som omhandler tyrkisk nasjonal sikkerhet. Han advarte at Tyrkia vil gjøre nødvendige handlinger hvis folkeavstemningen finner sted.

Tyrkia, USA og andre vestlige stater har oppfordret myndighetene i den semi-autonome regionen til å avbryte avstemningen, bekymret for at det vil skape etniske spenninger og avlede fra krigen mot IS i Irak og Syria.

Tyrkia har ikke sagt hva landet vil gjøre hvis folkeavstemmingen finner sted. Tyrkias president Erdogan vil møte den irakiske statsministeren al-Adadi denne uken i New York for a diskutere saken.

 

Les mer:

Reuters. Turkey holds military drill on Iraqi border before Kurdish vote: army, 18 september 2017.09.18

 

 

 

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]