Den indiske regjeringen sier at rohingyamuslimer er en sikkerhetstrussel

AP Photo/Tsering Topgyal, File

Den indiske regjeringen sa mandag at det finnes bevis for at det skjuler seg islamistiske ekstremister blant rohingyaene som har flyktet fra Myanmar og slått seg ned i mange indiske byer. Uttalelsen kom i etterkant av en sak i indisk høyesterett hvor to rohingyamuslimske flyktninger utfordret en beslutning om å bli deportert fra India.

 

Advokaten som representerer rohingyaene, Prashant Bhushan, utrykte at beslutningen var diskriminerende: “Dette er helt klart en sak om religiøs diskriminering og et forsøk på å skape en anti-muslimsk stemning.” Han sa videre at regjeringen ikke hadde noe bevis på at det skjuler seg militante blant menneskene som flykter fra overgrep av den myanmarske regjeringen.

 

Indiske myndigheter sa på sin side at beslutningen om rohingyamuslimske flykninger skal få lov til å bli i landet burde bare kunne tas av regjeringen. “Retten har ingen grunn til å blande seg inn i saker om hvem som kan kalles ulovlige innvandrere,” sa den indiske regjeringen i en erklæring. Regjeringen fortalte også at den vil fremlegge nye bevis om rohingya med bånd til ekstremistiske islamistiske grupper og ulovlige pengeoverføringer i neste høring i retten 3 oktober.

 

Les mer:

Haaretz. Indian Government Says Rohingya Muslims Are Security Threat, 18 september 2017

ANNONSE:

 

 


Publisert: sep 19, 2017 @ 7:07 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.