In this Sept. 3, 2015 file photo, Rohingya refugees pray at their slum on the outskirts of New Delhi, India. An estimated 40,000 Rohingya Muslims have taken refuge in various parts of India, though fewer than 15,000 are registered with the U.N. High Commissioner for Refugees. (AP Photo/Tsering Topgyal, File)
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Den indiske regjeringen sa mandag at det finnes bevis for at det skjuler seg islamistiske ekstremister blant rohingyaene som har flyktet fra Myanmar og slått seg ned i mange indiske byer. Uttalelsen kom i etterkant av en sak i indisk høyesterett hvor to rohingyamuslimske flyktninger utfordret en beslutning om å bli deportert fra India.

 

Advokaten som representerer rohingyaene, Prashant Bhushan, utrykte at beslutningen var diskriminerende: “Dette er helt klart en sak om religiøs diskriminering og et forsøk på å skape en anti-muslimsk stemning.” Han sa videre at regjeringen ikke hadde noe bevis på at det skjuler seg militante blant menneskene som flykter fra overgrep av den myanmarske regjeringen.

 

Indiske myndigheter sa på sin side at beslutningen om rohingyamuslimske flykninger skal få lov til å bli i landet burde bare kunne tas av regjeringen. “Retten har ingen grunn til å blande seg inn i saker om hvem som kan kalles ulovlige innvandrere,” sa den indiske regjeringen i en erklæring. Regjeringen fortalte også at den vil fremlegge nye bevis om rohingya med bånd til ekstremistiske islamistiske grupper og ulovlige pengeoverføringer i neste høring i retten 3 oktober.

 

Les mer:

Haaretz. Indian Government Says Rohingya Muslims Are Security Threat, 18 september 2017

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]