Oslo 20170912. Venstreleder Trine Skei Grande , statsmnister Erna Solberg, Siv Jensen (Frp) og Knut Arild Hareide utenfor NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

KrF-leder Knut Arild Hareide møter til nye samtaler på borgerlig side torsdag kveld uten å ha med seg noe forhandlingsmandat.

Hareides forhandlingsmandat vil først bli meislet ut under KrFs landsstyremøte som åpner med partilederens tale fredag formiddag. I forkant av landsstyremøtet har KrFs nye stortingsgruppe sin første samling. Begge deler skjer på Hotell 33 på Økern i Oslo.

Venstre-leder Trine Skei Grande vil på sin side få innspill og mandat når hennes nye stortingsgruppe konstituerer seg i et av Stortingets møterom onsdag ettermiddag.

Støtte fra begge

Statsminister Erna Solberg (H) har ikke gitt opp håpet om å få med seg både Venstre og KrF på et samarbeid når de fire partilederne på borgerlig side møtes til nye samtaler torsdag kveld.

En stor endring i den stortingsperioden vi nå går inn i, er at Høyre og Frp er avhengig av støtte fra både Venstre og KrF for å få flertall, mot bare ett av partiene i forrige periode. Valget ga et ikke-sosialistisk flertall med 88 mandater. Men det er et åpent spørsmål hvilken form et eventuelt samarbeid kan få.

Flere mulige utfall

Tillitsvalgte i KrF og Venstre har etter valget tatt til orde for å gå inn i regjering, mens andre har advart mot en slik løsning. I Venstre er det i tillegg varslet utmeldelser dersom partiet går inn i en regjering med Frp.

Gitt at Høyre/Frp-regjeringen fortsetter, er dette noen av de mulige utfallene:

* Regjeringen får ingen form for avtale med Venstre og KrF og må søke støtte fra sak til sak for å få flertall i Stortinget.

* En form for avtale med Venstre og KrF om støtte etableres.

* Høyre og Frp får med seg Venstre inn i regjeringen og søker støtte hos KrF eller andre partier til budsjett og enkeltsaker.

* Både KrF og Venstre går inn i regjeringen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]