An aerial view shows a part of the Saudi holy city of Mecca on September 2, 2017, during the annual Hajj pilgrimage. / AFP PHOTO / KARIM SAHIB
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Myndighetene i Saudi-Arabia skal ha arrestert et antall ekstremistiske islamske geistlige
9. september, inkludert den kontroversielle Salman al-Oudah – kjent for sin tilhørighet til det muslimske brorskapet. I følge en anonym saudiarabisk sikkerhetskilde skal myndighetene ha avslørt en gruppe som var involvert i “etterretningsaktiviteter for utenlandske parter” og “spionasjeaktiviteter og for ha kontakt med eksterne enheter,” inkludert det muslimske brorskapet.
Kilden sa videre at personene ikke ble arrestert på grunn av sine ekstreme meninger uttrykt på sosiale medier, men fordi de har oppført seg som en “femtekolonne” for den qatarske regjeringen og fordi de har vært mer lojale til det muslimske brorskap enn til sitt eget land. Saudi Arabia designerte det muslimske brorskap som en terroristorganisasjon i 2014.

 

Al-Oudah har et langt og komplisert forhold til saudiarabiske myndigheter. Han ble fengslet på nittitallet for å kreve at regjeringen skulle gi mer makt til det religiøse etablissementet i landets beslutningsprosesser, da han mente at Saudi-Arabia ikke var religiøst-ortodoks nok. Al-Oudah har også blitt beskrevet som en mentor og kilde for inspirasjon for den tidligere Al-Qaida lederen Osama bin Laden. Etter 9/11 tok det al-Oudah seks år før han omsider fordømte sin tidligere protesjé.

 

Les mer:

ArabWeekly. Authorities in Saudi Arabia crack down on Muslim Brotherhood-affiliated clerics, 17 september 2017.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]