Myndighetene i Saudi-Arabia slår ned på geistlige tilknyttet det muslimske brorskapet

AFP PHOTO / KARIM SAHIB

Myndighetene i Saudi-Arabia skal ha arrestert et antall ekstremistiske islamske geistlige
9. september, inkludert den kontroversielle Salman al-Oudah – kjent for sin tilhørighet til det muslimske brorskapet. I følge en anonym saudiarabisk sikkerhetskilde skal myndighetene ha avslørt en gruppe som var involvert i “etterretningsaktiviteter for utenlandske parter” og “spionasjeaktiviteter og for ha kontakt med eksterne enheter,” inkludert det muslimske brorskapet.
Kilden sa videre at personene ikke ble arrestert på grunn av sine ekstreme meninger uttrykt på sosiale medier, men fordi de har oppført seg som en “femtekolonne” for den qatarske regjeringen og fordi de har vært mer lojale til det muslimske brorskap enn til sitt eget land. Saudi Arabia designerte det muslimske brorskap som en terroristorganisasjon i 2014.

 

Al-Oudah har et langt og komplisert forhold til saudiarabiske myndigheter. Han ble fengslet på nittitallet for å kreve at regjeringen skulle gi mer makt til det religiøse etablissementet i landets beslutningsprosesser, da han mente at Saudi-Arabia ikke var religiøst-ortodoks nok. Al-Oudah har også blitt beskrevet som en mentor og kilde for inspirasjon for den tidligere Al-Qaida lederen Osama bin Laden. Etter 9/11 tok det al-Oudah seks år før han omsider fordømte sin tidligere protesjé.

 

Les mer:

ArabWeekly. Authorities in Saudi Arabia crack down on Muslim Brotherhood-affiliated clerics, 17 september 2017.

 


Publisert: sep 19, 2017 @ 6:54 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.