People search for survivors in a collapsed building in the Roma neighborhood of Mexico City, Tuesday, Sept. 19, 2017. A powerful earthquake has jolted Mexico, causing buildings to sway sickeningly in the capital on the anniversary of a 1985 quake that did major damage. (AP Photo/Enric Marti)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I delstaten Morelos er minst 64 mennesker omkommet, i delstaten Puebla er det meldt om 29 omkomne, mens det i delstaten Mexico er meldt om 9 og i delstaten Guerrero 1. I Mexico by er minst 36 mennesker døde.

Minst 8 av de døde er barn, og ytterligere 11 barn er meldt savnet. Det er ventet at dødstallet fortsetter å stige.

Redningsarbeidere jobber på spreng med å finne overlevende i ruinene og ber folk være stille så de kan høre etter rop om hjelp.

Jordskjelvet er det dødeligste siden skjelvet i 1985, der nærmere 10.000 mennesker mistet livet.

Fanget i ruinene

Det bor 20 millioner mennesker i landets hovedstad. Borgermester Miguel Angel Mancera sier minst 44 bygninger har rast sammen i jordskjelvet, og at det befinner seg flere mennesker inne i ruinene. Det er sentrum og sør i byen som er hardest rammet.

En av bygningene som har rast sammen i hovedstaden er et stort parkeringshus ved siden av et sykehus, og en annen er en fem etasjer høy blokk i det fasjonable Condesa-nabolaget midt i sentrum.

Internasjonal flyplass stengt

Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS melder at skjelvet hadde en styrke på 7,1. Det samme gjorde det mexicanske seismologiske senteret som også meldte at skjelvet hadde sitt episenter i Puebla, 150 kilometer øst for Mexico by.

I den lille byen Cholula i Puebla, kjent for sine mange kirker, er flere kirketårn rast sammen. I Cuernavaca har en skole kollapset, og det er foreløpig uvisst hvordan det er gått med barna og lærerne.

Den internasjonale flyplassen i hovedstaden er stengt, trolig på grunn av skader, og trafikken i byen står stille i en voldsom trafikkork mens alle som kan, prøver å komme seg ut av byen.

Kraftig jordskjelv

Redningstjenesten melder om flere branner og mennesker som er fanget i de brennende bygningene. En rekke steder lukter det gass, og myndighetene advarer folk mot å tenne sigaretter.

3,8 millioner mennesker er uten strøm som følge av naturkatastrofen, opplyser selskapet CFE.

Det er kun to uker siden landet sist ble rammet av et jordskjelv. Minst 90 mennesker mistet livet, og spesielt byen Juchitán ble hardt rammet.

Tirsdagens skjelv rammet landet kun to timer etter at det var blitt holdt en øvelse mot jordskjelv.

NTB-AP-AFP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]