Facebook fjerner innlegg om etnisk rensning av rohingya

AP Photo/Matt Rourke, File

Rohingyaaktivister både i Myanmar og i vestlige land forteller nettstedet The Daily Beast at Facebook fjerner innlegg som dokumenterer etnisk rensning mot dem. Folkegruppen forsøker å bruke sosiale medier for å dokumentere overgrep i Myanmar, men deres kontoer blir ofte suspendert eller fjernet.

En representant for Facebook fortalte at selskapet kommer til å se på situasjonen: ”Vi vil at Facebook skal være et sted hvor folk kan dele informasjon på en ansvarlig måte, og vi jobber hardt for å finne den riktige balansen mellom å tillate mennesker å uttrykke seg og å ha en god og trygg opplevelse.”

Facebook har fått mye kritikk for å ikke behandle alt støtende materiale likt. I forrige uke avslørte ProPublica at nettverket solgte annonser skreddersydd for ”hatefullt materiale mot jøder.”

Facebook er et viktig kommunikasjonsverktøy i Myanmar. Kommunikasjonsinfrastrukturen er underutviklet, så det å få sin Facebook-konto deaktivert eller suspendert kan være veldig ødeleggende for å spre sitt budskap.

 

Les mer:

The Daily Beast. Exclusive: Facebook Silences Rohingya Reports of Ethnic Cleansing, 18 september 2017

 

ANNONSE:

 


Publisert: sep 20, 2017 @ 6:01 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.