Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Rohingyaaktivister både i Myanmar og i vestlige land forteller nettstedet The Daily Beast at Facebook fjerner innlegg som dokumenterer etnisk rensning mot dem. Folkegruppen forsøker å bruke sosiale medier for å dokumentere overgrep i Myanmar, men deres kontoer blir ofte suspendert eller fjernet.

En representant for Facebook fortalte at selskapet kommer til å se på situasjonen: ”Vi vil at Facebook skal være et sted hvor folk kan dele informasjon på en ansvarlig måte, og vi jobber hardt for å finne den riktige balansen mellom å tillate mennesker å uttrykke seg og å ha en god og trygg opplevelse.”

Facebook har fått mye kritikk for å ikke behandle alt støtende materiale likt. I forrige uke avslørte ProPublica at nettverket solgte annonser skreddersydd for ”hatefullt materiale mot jøder.”

Facebook er et viktig kommunikasjonsverktøy i Myanmar. Kommunikasjonsinfrastrukturen er underutviklet, så det å få sin Facebook-konto deaktivert eller suspendert kan være veldig ødeleggende for å spre sitt budskap.

 

Les mer:

The Daily Beast. Exclusive: Facebook Silences Rohingya Reports of Ethnic Cleansing, 18 september 2017

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]