Oslo 20160826. De største bykommunene møter regjeringen og KS til dialog om integrering av flyktninger. Innvandrings- og integreringsministere Sylvi Listhaug er tilstede på møte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier det lave antallet flyktninger gjør at bosettingen går mye raskere enn før.

Listhaug opplyser at kommunene har bosatt rekordmange flyktninger og asylsøkere de siste årene, og sier at i fjor var tallet 15.300.

– Tidligere har det vært et problem å få bosatt folk slik at mange måtte sitte lenge i mottak. Nå går dette mye raskere, sier Sylvi Listhaug (Frp) til Aftenposten.

annonse

Innvandringsministeren mener det er bedre å bosette flyktningene på færre steder fordi det gjør det lettere å gi individuell oppfølging. Kommunene som har lyktes, har ofte dette som en overordnet satsing, samt at det er et arbeidsmarked i regionen som kan skaffe jobber, ifølge Listhaug.

Hun avviser kritikken om at hun har vært mer opptatt av å begrense innvandring framfor å jobbe med integrering.

– De som jobber med integrering, vet at antall innvandrere og vellykket integrering henger nøye sammen, sier Listhaug.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]