Thailand nekter rohingya-båtflyktninger å komme inn i landets territorialvann

AFP PHOTO / Christophe ARCHAMBAULT

Antallet rohingya som flykter overgrep i Myanmar skal ha nådd 412 000 på mandag i det som FN har beskrevet som tekstbok etnisk rensning. På tross av dette, vil Thailand fortsette sin politikk om å blokkere båtflyktninger som forsøker å komme inn i landets territorialvann i følge oberst Peerawat Saengthong i den thailandske marinen.

I følge obersten er det tre forskjellige handlinger som thailandske myndigheter vil ta: ”Nummer en: hvis båten ikke ennå har kommet inn i [Thailands] territorialvann, kommer vi til å se på deres intensjoner. Hvis deres intensjon ikke er å komme til Thailand, kan vi gi dem mat og vann på humanitært grunnlag. Nummer to: hvis deres intensjoner er å komme til Thailand vil vi handle i henhold til loven og tvinge båten vekk. Nummer 3: hvis de [rohingya] blir oppdaget på land, kommer vi til å anholde dem.”

Nestlederen i Thailands militærregjering, general Prawit Wongsuwan, har offentlig uttalt at rohingya burde omtales som bengalere – den myanmarske regjeringen foretrukne definisjon på folkeslaget.

Thailand har lenge blitt kritisert for å tvinge båtflyktninger som håper å nå muslimske land som Malaysia og Indonesia ut av deres territorialvann.

 

Les mer:

Khaosodenglish. Navy To Push Rohingya Boat People Out Of Thai Waters As Response Debated, 18 september 2017.

 

ANNONSE:

 


Publisert: sep 20, 2017 @ 5:55 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.