(FILES) This file photo taken on May 14, 2015 shows Rohingya migrants jumping to collect food supplies dropped by a Thai army helicopter from a boat drifting in Thai waters off the southern island of Koh Lipe in the Andaman Sea. A general is among more than 100 defendants awaiting a verdict on July 19, 2017 at Thailand's largest ever human trafficking trial, accused of running a brutal trade that left desperate Rohingya and Bangladehsi migrants stranded on boats and in jungle death camps. Tens of thousands of migrants were crammed over the years onto often barely sea worthy vessels to be ferried across the Andaman Sea to southern Thailand. / AFP PHOTO / Christophe ARCHAMBAULT
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Antallet rohingya som flykter overgrep i Myanmar skal ha nådd 412 000 på mandag i det som FN har beskrevet som tekstbok etnisk rensning. På tross av dette, vil Thailand fortsette sin politikk om å blokkere båtflyktninger som forsøker å komme inn i landets territorialvann i følge oberst Peerawat Saengthong i den thailandske marinen.

I følge obersten er det tre forskjellige handlinger som thailandske myndigheter vil ta: ”Nummer en: hvis båten ikke ennå har kommet inn i [Thailands] territorialvann, kommer vi til å se på deres intensjoner. Hvis deres intensjon ikke er å komme til Thailand, kan vi gi dem mat og vann på humanitært grunnlag. Nummer to: hvis deres intensjoner er å komme til Thailand vil vi handle i henhold til loven og tvinge båten vekk. Nummer 3: hvis de [rohingya] blir oppdaget på land, kommer vi til å anholde dem.”

Nestlederen i Thailands militærregjering, general Prawit Wongsuwan, har offentlig uttalt at rohingya burde omtales som bengalere – den myanmarske regjeringen foretrukne definisjon på folkeslaget.

Thailand har lenge blitt kritisert for å tvinge båtflyktninger som håper å nå muslimske land som Malaysia og Indonesia ut av deres territorialvann.

 

Les mer:

Khaosodenglish. Navy To Push Rohingya Boat People Out Of Thai Waters As Response Debated, 18 september 2017.

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]