EU-måling: 15% av Europas muslimer forsvarer bruk av vold som reaksjon på religiøs trakassering

Muslimske menn ber under fredagsbønnen på gaten utenfor det det muslimske senteret øst i London, fordi det var fullt på åpningsdagen. Senteret er det største multifunksjonelle muslimske komplekset i Europa. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

“Religiøs trakassering” er ikke definert i denne sammenhengen.

10.500 muslimske første- og annengenerasjons innvandrere i 15 EU-land har deltatt i undersøkelsen. De kommer både fra land i Afrika og Asia, samt fra Tyrkia.

I følge undersøkelsen har Europas muslimer har mer tillit til demokratiske institusjoner enn befolkningen generelt, og 76 prosent føler et sterkt bånd til landet de bor i.

– Resultatene i vår undersøkelse gjør påstanden om at muslimer ikke er integrert i våre samfunn, til skamme, sier FRAs direktør Michael O’Flaherty.

Han peker samtidig på at muslimer som har opplevd diskriminering og hatkriminalitet ifølge studien føler seg mindre knyttet til samfunnet.
Nesten én av fem mener at de er blitt diskriminert av utleiere, arbeidsgivere eller offentlige ansatte de siste fem årene som følge av religion.

I en tilsvarende undersøkelse i 2008 sa bare én av ti av de hadde opplevd dette.

Innvandrere og flyktninger som har ankommet EU etter 2015 var ikke med i undersøkelsen, som ble gjennomført i fjor blant personer som har bodd i EU-land i lengre tid.


Publisert: sep 22, 2017 @ 11:13 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.