Iraq's Prime Minister Haider al-Abadi speaks during an interview with The Associated Press in Baghdad, Iraq, Saturday, Sept. 16, 2017. Al-Abadi says he is prepared to intervene militarily if the Kurdish region’s planned referendum results in violence. (AP Photo/Khalid Mohammed)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Den irakiske regjeringen har innledet en offensiv for å gjenerobre Hawija nord i landet. Byen er IS’ siste urbane bastion i Irak.

Offensiven ble innledet torsdag morgen lokal tid, opplyser Iraks statsminister Haider al-Abadi.

Ifølge Iraks felles kommandosentral slapp irakiske fly tidligere denne måneden «millioner av brosjyrer» ned i Hawija, for å informere innbyggerne om at styret til «terrorgjengene i IS» snart vil være over.

Innbyggerne er blitt oppfordret til å holde seg unna jihadistene, som kan bli mål for luftangrep fra irakiske styrker, som støttes av den USA-ledede koalisjonen mot IS.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]