Irak innleder ny offensiv mot IS

Iraks statsminister Haider al-Abadi, AP Photo/Khalid Mohammed

Den irakiske regjeringen har innledet en offensiv for å gjenerobre Hawija nord i landet. Byen er IS’ siste urbane bastion i Irak.

Offensiven ble innledet torsdag morgen lokal tid, opplyser Iraks statsminister Haider al-Abadi.

Ifølge Iraks felles kommandosentral slapp irakiske fly tidligere denne måneden «millioner av brosjyrer» ned i Hawija, for å informere innbyggerne om at styret til «terrorgjengene i IS» snart vil være over.

Innbyggerne er blitt oppfordret til å holde seg unna jihadistene, som kan bli mål for luftangrep fra irakiske styrker, som støttes av den USA-ledede koalisjonen mot IS.

(©NTB)


Publisert: sep 21, 2017 @ 7:55 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.