FILE - In this July 27, 2017 file photo, a U.S.-backed Syrian Democratic Forces fighter runs in front of a damaged building as he crosses a street on the front line, in Raqqa, Syria. The Syrian Democratic Forces said in a statement Wednesday, Sept. 20, 2017, that the battle for the Islamic State group's de-facto capital, Raqqa, has reached its "final stages" with the opening of a new front. (AP Photo/Hussein Malla, File)
annonse

De gjenværende IS-krigerne i byen har søkt tilflukt i gjemmesteder i sentrum av den nordøstlige byen, legger SOHR til.

De USA-støttede SDF-krigerne som har kjempet mot IS i byen arbeider nå med å rydde opp i byen, der IS har lagt igjen flere landminer, ifølge gruppen som får sine opplysninger fra et nettverk av mennesker inne i Syria.

SOHR meldte onsdag at de kurdisk-ledede krigerne hadde gjenerobret 90 prosent av Raqqa.

annonse

IS tok kontrollen over Raqqa tidlig i 2014 og gjorde byen til selvoppnevnt hovedstad i sitt selverklærte kalifat. Byen ble raskt et synonym for noen av gruppens grusomste overgrep, inklusive offentlige halshogginger.

Med luftstøtte fra den amerikanskledede koalisjonen mot IS, har SDF brukt flere måneder på å omringe Raqqa før de begynte å trenge inn i byen tidlig i juni.

Titusenvis av sivile har flyktet fra kampene de siste måneden, og det anslås at mellom 10.000 og 25.000 sivile fortsatt er innenfor bygrensene.

NTB-DPA

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]