Svensk sikkerhetspoliti etterforsker terrortrussel mot Stockholm

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Både Säpo, Stockholmspolitiet og den såkalte Nationella operativa avdelningen er satt inn i saken, får Aftonbladet opplyst.

– Det er spredt en melding med trussel om et angrep som vi arbeider med å samle opplysninger om, sier Säpos talskvinne Sofia Hellqvist til avisen.

Ifølge Aftonbladet skal trusselen være rettet mot de sentrale delene av Stockholm. Svensk politi vil ikke gå ut med flere detaljer siden det kan forstyrre etterforskningen.

– Det jeg kan si er at vi har et svært omfattende etterforskningsmateriale, sier Hellqvist.

Avis meldte om IS-trussel

Den svenske politidirektøren Dan Eliasson opplyser til TT at trusselen er kommet inn i løpet av de siste 24 timene.

Både Aftonbladet og Expressen viser til egne anonyme kilder som bekrefter en trussel mot Stockholm torsdag, men videreformidler også en artikkel fra Göteborgs-Posten , der det ble skrevet om en trussel som tikket inn i løpet av onsdag.

–Allerede onsdag fikk GP informasjon om en trussel om et terrorangrep i Stockholm. I uttalelsen oppfordret avsenderen til at man skulle gjøre seg klar til at IS skulle angripe Stockholm. Uttalelsen kom fra et ukjent nummer i utlandet, skriver de.

Sosiale medier

Säpo-talsperson Nina Odermalm Schei sier trusselen er blitt spredt via sosiale medier.

ANNONSE:

–Vi har en intensiv strøm av etterretningsopplysninger, og det kommer trusler som ligner denne omtrent annenhver dag. Forskjellen i dette tilfellet er at denne trusselen har blitt spredt på sosiale medier. Oppdraget for oss da er å finne ut hva som ligger i dette, sier hun.

Politiet understreker i en pressemelding at trusselnivået i Sverige likevel ikke er endret.

–Dette er vanlig, og Säpo mener ikke at trusselnivået i Sverige er endret. Politiet samarbeider tett med Säpo, og arbeider ut ifra faste rutiner, skriver de.

Kollektivtrafikken og dagliglivet i den svenske hovedstaden er foreløpig ikke direkte berørt av sikkerhetsmyndighetenes arbeid. Justisminister Mogan Johansson bekrefter at han er informert om det som skjer, og anbefaler folk å være på vakt.

–Som vanlig i denne typen situasjoner er det fornuftig å være ekstra oppmerksom, sa han ifølge Dagens Nyheter.

NTB-TT

(©NTB)


Publisert: sep 21, 2017 @ 10:44 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.