Stockholm, Sverige 20170408. Terrorangrep i sentrum av Stockholm. Like før klokken 15 fredag 7 april kjørte en lastebil inn i folkemengden på Drottninggatan og endte i fasaden på varehuset Åhléns. Politiet arbeider fortsatt på stedet på Drottninggatan lørdag morgen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Både Säpo, Stockholmspolitiet og den såkalte Nationella operativa avdelningen er satt inn i saken, får Aftonbladet opplyst.

– Det er spredt en melding med trussel om et angrep som vi arbeider med å samle opplysninger om, sier Säpos talskvinne Sofia Hellqvist til avisen.

Ifølge Aftonbladet skal trusselen være rettet mot de sentrale delene av Stockholm. Svensk politi vil ikke gå ut med flere detaljer siden det kan forstyrre etterforskningen.

– Det jeg kan si er at vi har et svært omfattende etterforskningsmateriale, sier Hellqvist.

Avis meldte om IS-trussel

Den svenske politidirektøren Dan Eliasson opplyser til TT at trusselen er kommet inn i løpet av de siste 24 timene.

Både Aftonbladet og Expressen viser til egne anonyme kilder som bekrefter en trussel mot Stockholm torsdag, men videreformidler også en artikkel fra Göteborgs-Posten , der det ble skrevet om en trussel som tikket inn i løpet av onsdag.

–Allerede onsdag fikk GP informasjon om en trussel om et terrorangrep i Stockholm. I uttalelsen oppfordret avsenderen til at man skulle gjøre seg klar til at IS skulle angripe Stockholm. Uttalelsen kom fra et ukjent nummer i utlandet, skriver de.

Sosiale medier

Säpo-talsperson Nina Odermalm Schei sier trusselen er blitt spredt via sosiale medier.

–Vi har en intensiv strøm av etterretningsopplysninger, og det kommer trusler som ligner denne omtrent annenhver dag. Forskjellen i dette tilfellet er at denne trusselen har blitt spredt på sosiale medier. Oppdraget for oss da er å finne ut hva som ligger i dette, sier hun.

Politiet understreker i en pressemelding at trusselnivået i Sverige likevel ikke er endret.

–Dette er vanlig, og Säpo mener ikke at trusselnivået i Sverige er endret. Politiet samarbeider tett med Säpo, og arbeider ut ifra faste rutiner, skriver de.

Kollektivtrafikken og dagliglivet i den svenske hovedstaden er foreløpig ikke direkte berørt av sikkerhetsmyndighetenes arbeid. Justisminister Mogan Johansson bekrefter at han er informert om det som skjer, og anbefaler folk å være på vakt.

–Som vanlig i denne typen situasjoner er det fornuftig å være ekstra oppmerksom, sa han ifølge Dagens Nyheter.

NTB-TT

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]