Indian Coast Guard ships line up during a demonstration in the Bay of Bengal sea, around 60 kilometers (38 miles) east of Madras, India, Tuesday, Aug. 31, 2004. The Coast Guard protects the maritime zones of India, and assists other agencies in anti-smuggling operations. (AP Photo/M.Lakshman)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I følge indiske medier onsdag har den indiske regjeringen bestemt seg for å sperre sin maritime grense etter at landets etterretningstjeneste skal ha plukket opp informasjon om at flere rohingya ville forsøke å bruke sjøveien for å komme seg inn i landet.

”Maritime overvåkningsfly, inkludert Dornier, luftputebåter og kystvaktens patruljeskip har blitt aktivert i hele regionen for å hindre tilstrømningen av rohingya, som anses som en stor trussel mot nasjonal sikkerhet av sentralmyndighetene,” sa en senior talsmann for den indiske regjeringen.

Handlingen kommer i etterkant av sentralregjeringens erklæring til Indias høyesterett hvor den hevder at rohingyamuslimer utgjør en stor sikkerhetsrisiko for India. Den hevdet at mange av flyktningene som kommer til landet avgivelig har bånd til terroristorganisasjoner som Islamsk Stat, samt Pakistans etterretning.

Rohingyamuslimer er ikke akseptert som statsborgere verken i Myanmar eller nabolandet Bangladesh. De rundt 40 000 som nå er India lever i konstant frykt for å bli deportert som følge av den indiske regjeringens siste handlinger.

 

Anadolu News Agency. India seals maritime boundary to stop Rohingya Muslims, 20 september 2017

 

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]