India sperrer sin maritime grense for å stoppe rohingyamuslimer

AP Photo/M.Lakshman

I følge indiske medier onsdag har den indiske regjeringen bestemt seg for å sperre sin maritime grense etter at landets etterretningstjeneste skal ha plukket opp informasjon om at flere rohingya ville forsøke å bruke sjøveien for å komme seg inn i landet.

”Maritime overvåkningsfly, inkludert Dornier, luftputebåter og kystvaktens patruljeskip har blitt aktivert i hele regionen for å hindre tilstrømningen av rohingya, som anses som en stor trussel mot nasjonal sikkerhet av sentralmyndighetene,” sa en senior talsmann for den indiske regjeringen.

Handlingen kommer i etterkant av sentralregjeringens erklæring til Indias høyesterett hvor den hevder at rohingyamuslimer utgjør en stor sikkerhetsrisiko for India. Den hevdet at mange av flyktningene som kommer til landet avgivelig har bånd til terroristorganisasjoner som Islamsk Stat, samt Pakistans etterretning.

Rohingyamuslimer er ikke akseptert som statsborgere verken i Myanmar eller nabolandet Bangladesh. De rundt 40 000 som nå er India lever i konstant frykt for å bli deportert som følge av den indiske regjeringens siste handlinger.

 

Anadolu News Agency. India seals maritime boundary to stop Rohingya Muslims, 20 september 2017

 

 

ANNONSE:

 


Publisert: sep 22, 2017 @ 5:41 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.