Bodø 20170111. Lytterne i Nordland ble onsdag verdens første heldigitale radiobrukere da det riksdekkende FM-nettet ble slått av til fordel for DAB + Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen politianmeldes for innføringen av DAB. Anmelderen kaller innføringen et nasjonalt overgrep.

Det er Sigmund Hov Moen, som selv tidligere har jobbet frilans for NRK, som står bak anmeldelsen. I 17 av landets 19 fylker har DAB nå erstattet FM-båndet, og anmeldelsen kommer dermed i seneste laget. Selv om Moen erkjenner at slaget mot DABn å er tapt, gir han seg ikke.

– Dette er mitt siste forsøk på å få sagt noe om denne galskapen. Jeg var selv personlig til stede og leverte anmeldelsen ved Grønland politistasjon, sier han til Dagbladet.

Han innrømmer at anmeldelsen er et stunt og innser at den nok kommer til å bli henlagt.

Moen mener også at DAB-innføringen oppfordrer til miljøkriminalitet fordi FM-radioer kastes. I tillegg tror han flere nå vil lytte til radio via mobiltelefonen mens de kjører bil, og han mener det kan føre til at førere har mindre oppmerksomhet på det som skjer i trafikken.

Kringkastingssjef Eriksen tar anmeldelsen med knusende ro.

– Det er første gang er jeg blitt politianmeldt, sier han og legger til:

– Det betyr at det kan bli folksomt i fengslet dersom vi blir dømt. DAB-innføringen er gjort i samarbeid med Radio Norge, P4 og NRK – og er blitt behandlet i Stortinget tre ganger. Vi blir mange på tiltalebenken.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]