Illustrasjonsbilde. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix MODELLKLARERT.
annonse

LO mener regjeringens lovforslag om forbud mot ansiktsdekkende plagg i skolen er et kraftig, men nødvendig virkemiddel.

I sitt høringssvar sier LO seg enig i målsettingen bak forslaget om å sikre åpenhet og god samhandling og kommunikasjon på arbeidsplassene. LO mener også at forslaget veier ulike hensyn opp mot hverandre både når det gjelder hvem som er omfattet av forbudet og hvordan det skal håndheves og sanksjoneres, skriver Fri Fagbevegelse.

12. juni la regjeringen fram forslaget. Det gjelder for hele utdanningsløpet i privat og offentlig sektor, fra barnehager til høyere utdanning.

annonse

LO påpeker at forbudet er et kraftig virkemiddel i sitt høringssvar.

– På den andre siden er bruk av religiøst begrunnede heldekkende hodeplagg en praksis som særlig rammer kvinner og kvinners frihet og likestilling, skriver LO i brevet til Kunnskapsdepartementet.

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]