(ARCHIVES) - A picture taken on December 24 in Marseille, south of France, shows women wearing the full islamic veil. A ban on the wearing of the full Islamic veil is being studied in several European countries, including the Netherlands, Denmark and Austria. In France a parliamentary commission is due to present a much-awaited report on January 26, 2010, which is expected to recommend that new legislation be enacted to ban the full veil, known as the burqa or niqab, in public places. AFP PHOTO MICHEL GANGNE
annonse

Loven vil være gjeldende fra 1. oktober, opplyser sikkerhetssjef Michala Kardeis.

Tidligere har det blitt innført forbud mot samme type plagg i Frankrike, Belgia og den sveitsiske kantonen Ticino.

Kritikere mener forbudet er et forsøk på å politisere muslimske kvinner ettersom de som ønsker å gå med nikab ikke lenger vil kunne gjøre dette.

annonse

Kvinner som går med burka i offentlighet vil bli bedt om å vise ansiktet sitt, og dersom de nekter vil det kunne føre til en arrestasjon, sier en talsperson for politiet.

Forbudet vil også gjelde munnbind, som er populært blant asiatiske turister.

NTB-DPA

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]