LONGYEARBYEN, SVALBARD 20080225: Universitetet på Svalbard (UNIS) Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
annonse

Her presenteres noen sentrale temperaturdata for august 2017, hentet fra Climate4you. 

Figurene nedenfor er gjengitt etter tillatelse fra professor Ole Humlum, Svalbard Universitet.

Først skal det gis noen kommentarer til denne presentasjonen.

annonse

Dokumentene i climate4you.com benytter de 10 siste år som referanse, dette er fordi den offisielle WMO normale perioden 1961–1990 er påvirket av kuldeperioden 1945–1980. Derved vil sammenligning med denne perioden vise seg som «varmere», mens en meningsfull sammenligning er m.a.o. de ti siste år.

Det bør også presenteres en beskrivelse av temperaturmålingene til GISS – Goddard Institute for Space Studies. GISS foretar hyppige administrative «justeringer» av temperaturmålinger utført i fortid, ved at tidligere temperaturmålinger justeres alltid ned, som medfører at nåtidige målinger viser stigning. Dette gjør vitenskapelig holdbare etterkontroller umulig. Et bisart eksempel er at temperatur-stigningen fra januar 1915(!) til januar 2000 steg med 0,45 grader C, rapportert i mai 2008, mens i september 2017 hadde økningen på mysteriøst vis økt til 0,69, en økning i forskjellen på over 50%.

Derfor – her presenteres temperaturforandringene relatert til de 10 siste år, uten administrative forandringer.

 

 

Disse figurene viser en temperaturnedgang, som også vises i nedenstående presentasjon av havtemperaturen i Nord-Atlanteren.

 

Det er flere tegn som  tyder på at sol-aktiviteten er på vei ned, det antas å være bakgrunnen for flere kalde vintere i vårt land i perioden 2000–2009. Hvis disse formodningene er riktige vil vi i de nærmeste år merke en temperatur-nedgang.

Og hvordan passer så dette inn med orkanene på USA’s østkyst? Politikerne, fra FNs generalsekretær og nedover, kunne kategorisk fastslå at orkanene var  grunnet menneskeskapte klimaforandringer. Imidlertid; det var sterkere stormer på USAs østkyst på 1930- og 40-årene, og det var en like sterk orkan i det Karibiske hav som Maria – for hundre år siden. Bare så det er nevnt.

Bjørn Brevik
En av de første med cand. real. graden, fra Universitetet i Oslo 1973, med hovedfag konsentrert rundt avansert IT, nærmere bestemt basis programvare (system software). Hovedinteresse er å følge med i utvikling av (applikasjoner med funksjonstype) kunstig intelligens, AI, og bidra til øket forståelse av denne utviklingen.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]