Oslo 20170922. KrF-leder Knut Arild Hareide innleder på KrF holder landsstyremøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er best om Venstre og KrF holder sammen, selv om han innrømmer at avstanden mellom partiene er større enn før.

Onsdag skal de to partiene inn i nye samtaler om et eventuelt regjeringssamarbeid med Høyre og Frp.

Venstre har vært åpne for å diskutere en regjering med Frp, mens Hareide og KrF har avvist det.

– Venstre og KrF har hatt stor glede av det samarbeidet som har vært. Men vi har ikke vært enige i alle saker, og det er en betydelig forskjell mellom partiene, som nå kanskje er større enn på lenge, sa Hareide under KrFs landsstyremøte i Oslo, gjengitt av Dagens Næringsliv.

Hareide mener det vil være positivt for partiet om Venstre følger samme strategi som KrF.

– Vi må ha en diskusjon i partiet om hvor siamesiske tvillinger vi er med KrF. Den debatten har ikke kommet opp ennå, av respekt for KrF. De må få tid til å områ seg. KrF har gjort et historisk dårlig valg, det har jeg selv vært med på i Venstre, så jeg vet hva det skaper av behov for å gå i seg selv. Den tiden har vi, sier Venstres stortingsrepresentant Ketil Kjenseth.

– Ingen dører er stengt, legger han til.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]