Oslo 20170922. KrF-leder Knut Arild Hareide innleder på KrF holder landsstyremøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er best om Venstre og KrF holder sammen, selv om han innrømmer at avstanden mellom partiene er større enn før.

Onsdag skal de to partiene inn i nye samtaler om et eventuelt regjeringssamarbeid med Høyre og Frp.

Venstre har vært åpne for å diskutere en regjering med Frp, mens Hareide og KrF har avvist det.

annonse

– Venstre og KrF har hatt stor glede av det samarbeidet som har vært. Men vi har ikke vært enige i alle saker, og det er en betydelig forskjell mellom partiene, som nå kanskje er større enn på lenge, sa Hareide under KrFs landsstyremøte i Oslo, gjengitt av Dagens Næringsliv.

Hareide mener det vil være positivt for partiet om Venstre følger samme strategi som KrF.

– Vi må ha en diskusjon i partiet om hvor siamesiske tvillinger vi er med KrF. Den debatten har ikke kommet opp ennå, av respekt for KrF. De må få tid til å områ seg. KrF har gjort et historisk dårlig valg, det har jeg selv vært med på i Venstre, så jeg vet hva det skaper av behov for å gå i seg selv. Den tiden har vi, sier Venstres stortingsrepresentant Ketil Kjenseth.

– Ingen dører er stengt, legger han til.

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]