A masked member of the Iraqi forces looks on while carrying an M16 assault rifle, during the advance towards the city of al-Sharqat on September 21, 2017, where Iraqi forces backed by Hashed al-Shaabi (Popular Mobilisation) paramilitaries are preparing to retake the jihadist-held city of Hawijah in the province of Kirkuk, 300 kilometres (185 miles) northwest of Baghdad. / AFP PHOTO / AHMAD AL-RUBAYE
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ytterligere sju kurdiske peshmerga-soldater ble skadd av bomben som rammet deres patruljebil sent lørdag, ifølge irakisk politi.

Så langt har ingen tatt på seg ansvaret for angrepet.

Den oljerike provinsen Kirkuk er et av flere områder som styresmaktene i Baghdad og selvstyremyndighetene i Kurdistan i Irak krangler om. I 2014 tok kurdiske styrker kontroll over Kirkuk etter at irakiske tropper trakk seg tilbake som følge av en offensiv fra IS.

De kurdiske selvstyremyndighetene har lenge planlagt å holde en folkestemning mandag, som omhandler frigjøring fra Irak både i Kirkuk og andre kurdisk-kontrollerte områder. Det er foreløpig uklart om folkeavstemningen kommer til å gå som planlagt etter at den har møtt kraftig motstand både nasjonalt og internasjonalt.

Irak har truet med å gripe inn militært mot en eventuell folkeavstemning, Tyrkia vurderer å pålegge Kurdistan sanksjoner, mens USA har advart om uro og ustabilitet i regionen.

Tyrkia, Iran og Syria er bekymret for at folkeavstemningen kan utløse lignende løsrivingskampanjer blant deres egne kurdiske befolkninger.

NTB-DPA

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]