Oslo 20151229. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) presenterer innstrammingstiltak for å gjøre det mindre attraktivt å søke asyl i Norge. Pressekonferansen finner sted i Justisdepartementet i Nydalen i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 89
 •  
 •  
 •  
 •  

Fremskrittspartiet er heldig som har svært dyktige statsråder og frontfigurer. Det som kjennetegner disse, er at de er klar, tydelig og handlekraftig. En av de aller beste kortene partiet har, er uomtvistelig innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Min klare advarsel til Venstre, og alle andre som måtte tenke tanken: Ikke rør Sylvi Listhaug!

I etterkant av at den ikke-sosialistiske siden, med Fremskrittspartiet og Høyre i føringen, vant årets stortingsvalg, har det blitt debattert høyt og lavt om hvem som skal bekle de ulike posisjonene som statsråd i regjeringen. Personlig er jeg av den oppfatning av at regjeringen burde fortsette akkurat som den er nå.

Det tok ikke lang tid fra resultatet forelå, til de første spekulasjonene begynte. Selvfølgelig handlet det meste om Sylvi Listhaug (og Per-Willy Amundsen), som jo også var tilfellet i valgkampen for øvrig. Det har blitt spekulert i at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug må ofres på det borgerlige samarbeidets alter, og det utelukkende for å tilfredsstille Venstre og Kristelig Folkeparti.

Sylvi Listhaug er utrolig viktig for Fremskrittspartiet og for partiets velgere. Men hva er det Fremskrittspartiets velgere liker så godt med Sylvi? Først og fremst er det ærligheten hennes, og evnen til å snakke klart og tydelig, men samtidig rolig. Dette gjør at de aller fleste forstår og får med seg hva hun mener.

Det er også utrolig befriende å ha en så markert politiker, som er modig nok til å si det alle tenker, men som man kanskje ikke tør å si høyt selv. Sylvi Listhaug snakker på vegne av den tause majoritet. Hun kaller en spade for en spade, og hun tør å ta de tøffe debattene der andre tier.

En annen kvalitet Listhaug besitter, er måten hun møter kritikk og hets på: rakrygget og bestandig smilende. Det er noe de aller fleste beundrer henne for. Det koster noe å stå i stormen støtt og stadig, men Listhaug har absolutt ingenting å beklage; hun sier bare det som er sant, og hun fremfører Fremskrittspartiet og regjeringens politikk.

Sist det ble tatt opp en meningsmåling, fremkom det at 55 prosent av det norske folk mener Sylvi Listhaug gjør en god jobb. Det betyr at måten Listhaug jobber og snakker på har appell langt utenfor Fremskrittspartiets velgere. Mange hundre tusen velgere som stemmer på Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet, liker måten Listhaug møter alle utfordringer uredd, og med et klart og tydelig språk.

Så hvem er egentlig Venstre og Kristelig Folkeparti til å kreve at Sylvi Listhaug må bort fra den viktige posten som innvandrings- og integreringsminister? To parti som så vidt klarte å holde seg over sperregrensen? Interessant nok, viser anslag fra TV2-ekspert Terje Sørensen, at KrF avga over 40.000 stemmer til henholdsvis Fremskrittspartiet og Høyre. Venstre overlevde nesten utelukkende på bakgrunn av taktisk stemmegivning fra Høyre-velgere i Oslo. Det er altså ikke noe folkekrav om at Listhaug skal byttes ut. Derfor anbefaler jeg de nevnte partier å droppe dette kravet; de er rett og slett ikke en posisjon der de kan diktere hvem som skal representere Fremskrittspartiet.

Det norske folk vil ha Sylvi Listhaug, Fremskrittspartiets velgere vil ha Sylvi Listhaug og grasrota i partiet vil ha Sylvi Listhaug. Jeg vil gå noe lengre: Norge trenger Sylvi Listhaug!

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 89
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]